Categorieën

recepten: Salade met pastinaakfrietjes 

Salade met pastinaakfrietjes

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • olijfolie
  • 200 g quinoa
  • 1 blik kikkererwten (240 g)
  • 4 witlofstronkjes
  • handvol salade naar keuze
  • 2 sjalotten
  • 200 g feta

Kruiden

  • takjes rozemarijn
  • handvol bieslook
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bewaren

1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Gebraden kip gaat goed bij deze salade. Toch liever een stukje vis? Combineer dan met kabeljauw of andere witvis.

Bereiding

Deze salade is heerlijk te combineren met de tomaat- appeldressing.

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C
  • 2Maak de pastinaken schoon en snijd ze in dunne frietjes
  • 3Neem een ovenplaat en verdeel de pastinaakfrietjes erover, besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid met nootmuskaat en enkele takjes verse rozemarijn.
  • 4Zet ze ongeveer 25 minuten in de oven, tot de frietjes geelbruin zijn en krokant worden.
  • 5Wentel ze gerust even om.
  • 6Kook de quinoa (zoals aangeven op de verpakking) en laat af- koelen.
  • 7Verhit wat olijfolie in de pan, voeg de kikkererwten toe en laat deze poffen (wanneer je gedroogde erwten gebruikt, moeten deze vooraf een hele nacht weken).
  • 8Maak het witlof schoon en snijd het fijn.
  • 9Voeg witlof en salade (eventueel fijngesneden) samen.
  • 10Versnipper de sjalotten in de salade.
  • 11Voeg de quinoa en krokante pastinaakfrietjes toe en meng alles onder elkaar.
  • 12Kruid je salade met peper en zout en fijngesneden bieslook. Verbrokkel er wat feta over.
Print het recept

Nog meer recepten

Een reactie achterlaten

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.