recepten: Salade met pastinaakfrietjes
30 minuten en 25 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 2 pastinaken
- olijfolie
- 200 g quinoa
- 1 blik kikkererwten (240 g)
- 4 witlofstronkjes
- handvol salade naar keuze
- 2 sjalotten
- 200 g feta
Kruiden
- takjes rozemarijn
- handvol bieslook
- nootmuskaat
- peper en zout
Bewaren
1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Gebraden kip gaat goed bij deze salade. Toch liever een stukje vis? Combineer dan met kabeljauw of andere witvis.Bereiding
Deze salade is heerlijk te combineren met de tomaat- appeldressing.
- 1Verwarm de oven voor op 180 °C
- 2Maak de pastinaken schoon en snijd ze in dunne frietjes
- 3Neem een ovenplaat en verdeel de pastinaakfrietjes erover, besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid met nootmuskaat en enkele takjes verse rozemarijn.
- 4Zet ze ongeveer 25 minuten in de oven, tot de frietjes geelbruin zijn en krokant worden.
- 5Wentel ze gerust even om.
- 6Kook de quinoa (zoals aangeven op de verpakking) en laat af- koelen.
- 7Verhit wat olijfolie in de pan, voeg de kikkererwten toe en laat deze poffen (wanneer je gedroogde erwten gebruikt, moeten deze vooraf een hele nacht weken).
- 8Maak het witlof schoon en snijd het fijn.
- 9Voeg witlof en salade (eventueel fijngesneden) samen.
- 10Versnipper de sjalotten in de salade.
- 11Voeg de quinoa en krokante pastinaakfrietjes toe en meng alles onder elkaar.
- 12Kruid je salade met peper en zout en fijngesneden bieslook. Verbrokkel er wat feta over.