Categorieën

recepten: Tomaat-appeldressing 

Tomaat-appeldressing

Ingrediënten

  • 1 kleine rode appel
  • 2 tomaten
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • ½ limoen

Kruiden

  • handvol munt
  • 1 chilipeper
  • peper en zout

Bewaren

maximaal 2 dagen in de koelkast, in een goed afsluitbaar glazen potje

Bereiding

HOE MAAK JE CHILIPEPER KLAAR VOOR GEBRUIK?
Was de pepers en verwijder de steeltjes. Halveer ze in de lengte en schraap met een mesje de zaadlijsten met zaadjes eruit (de pikantste delen). Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Als je een chilipeper schoonmaakt, moet je steeds opletten dat je je handen nadien goed wast en niet in je ogen wrijft.

  • 1Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel en tomaten in stukjes.
  • 2Doe deze samen met de munt, de chilipeper en de yoghurt in de blender.
  • 3 Mix tot een heerlijk frisse dressing.
  • 4Kruid met peper en zout en een beetje limoensap.
  • 5Zet nog even in de koelkast zodat de dressing heel fris geserveerd kan worden.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in