recepten: Pompoen-paprikasoep
30 minuten + 25 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 4 rode paprika’s
- olijfolie
- ½ rode pompoen
- honing
- 2 rode uien
- 3 liter groentebouillon
Kruiden
- rozemarijn
- peper en zout
- oregano
Bewaren
3 dagen, goed afgesloten in de koelkastBereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 Snijd de paprika’s in grote stukken (verwijder de zaadjes) en besprenkel ze met olijfolie.
- 3 Leg de paprikastukken 30 minuten met het vel naar boven in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn.
- 4Laat ze afkoelen en verwijder het vel.
- 5Snijd nu in kleinere stukken
- 6Schil de pompoen en snijd hem in grote stukken, besprenkel met olijfolie en honing.
- 7Kruid met peper en zout en bedek met enkele takken rozemarijn.
- 8Zet de pompoen een vijfentwintigtal minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, tot het pompoenvlees heerlijk zacht is.
- 9Dit mag gerust samen met de paprika.
- 10Neem een hoge pot, doe er wat olie in en voeg de pompoen, de paprikastukken en de fijngesneden uien toe.
- 11Kruid alles voldoende met oregano, peper en zout. Laat nog even stoven.
- 12Voeg voldoende groentebouillon toe, mix alles en laat nog een twintigtal minuten koken.
- 13Kruid zo nodig nog wat bij.