Categorieën

recepten: Pompoen-paprikasoep 

Pompoen-paprikasoep

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • olijfolie
  • ½ rode pompoen
  • honing
  • 2 rode uien
  • 3 liter groentebouillon

Kruiden

  • rozemarijn
  • peper en zout
  • oregano

Bewaren

3 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Bereiding

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Snijd de paprika’s in grote stukken (verwijder de zaadjes) en besprenkel ze met olijfolie.
  • 3 Leg de paprikastukken 30 minuten met het vel naar boven in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn.
  • 4Laat ze afkoelen en verwijder het vel.
  • 5Snijd nu in kleinere stukken
  • 6Schil de pompoen en snijd hem in grote stukken, besprenkel met olijfolie en honing.
  • 7Kruid met peper en zout en bedek met enkele takken rozemarijn.
  • 8Zet de pompoen een vijfentwintigtal minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, tot het pompoenvlees heerlijk zacht is.
  • 9Dit mag gerust samen met de paprika.
  • 10Neem een hoge pot, doe er wat olie in en voeg de pompoen, de paprikastukken en de fijngesneden uien toe.
  • 11Kruid alles voldoende met oregano, peper en zout. Laat nog even stoven.
  • 12Voeg voldoende groentebouillon toe, mix alles en laat nog een twintigtal minuten koken.
  • 13Kruid zo nodig nog wat bij.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in