recepten: Witlofpasta met een dillesausje
30 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 6-8 witlofstronkjes
- olijfolie
- 400 g pasta naar keuze
- sojaroom
- 1 bundel waterkers
Kruiden
- handvol dille
- 1 chilipeper
- peper en zout
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Graag een stukje vis bij dit gerechtje? Skrei, zalm of witvis zijn perfect te combineren met dit witlofgerechtje.Bereiding
WATERKERS
Zowel het blad als de steel van de waterkers zijn prima te verwerken. Bij salades is het lekkerder om de dikke stelen er af te halen. In warme gerechten of gerechten waarin de waterkers fijngehakt wordt, kun je ook de dikke stelen gebruiken.
- 1Snijd het witlof fijn.
- 2Stoof het zachtjes in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
- 3Kook ondertussen de pasta, zoals aangeven op verpakking.
- 4Doe de room, de waterkers, de dille, de fijngesneden chilipeper (of slechts een halve indien liever niet te pittig) en wat peper en zout in je blender en mix alles tot een glad beslag.
- 5Voeg het witlof samen met de roomsaus en laat nog even opwarmen.
- 6Serveer je pasta met dit heerlijk sausje.