Categorieën

recepten: Schorseneersalade 

Schorseneersalade

Ingrediënten

  • tiental verse schorseneerstengels
  • melk of azijn
  • olijfolie
  • 2 rode appels
  • 70 à 100 g spinazie of rucola
  • 4 witlofstronken
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1 pastinaak
  • handvol hazelnoten

Kruiden

  • handvol basilicum
  • peper en zout

Bewaren

1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Deze salade is perfect te combineren met een stukje wild.

Bereiding

Je kan je  hazelnoten ook door verse tamme kastanjes vervangen, een heerlijke combinatie met schorseneren.

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2Schil de schorseneren onder stromend water.
  • 3Na het schillen verkleuren de schorseneren heel snel, door ze onder stromend water te schillen, voorkom je dit.
  • 4Als de schorseneren geschild zijn, snijd je ze in stukjes van 5 cm.
  • 5Doe de stukjes in een pot water waar je een scheutje melk of azijn aan toegevoegd hebt.
  • 6Kook de schorseneren in dit water met wat zout gedurende een vijftal minuten, tot ze bijna gaar zijn.
  • 7Giet de schorseneren af en doe ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, versnipperde basilicum, zout en peper en rooster ze nog een twintigtal minuten goudbruin.
  • 8Snijd de appels met de mandoline in fijne plakjes en nadien in dunne reepjes.
  • 9Snijd de spinazie (of rucola) en het witlof fijn.
  • 10Voeg witlof en appel samen in een kommetje en besprenkel met wat limoensap zodat ook deze niet verkleuren.
  • 11Snijd de ui in ringen.
  • 12 Schil de pastinaak en snijd met de mandoline in fijne plakjes.
  • 13Snijd de hazelnoten in twee.
  • 14Meng alles zachtjes onder elkaar en kruid nog wat met peper en zout.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in