Categorieën

recepten: Tomaten- rabarbersalade 

Tomaten- rabarbersalade

Ingrediënten

  • 500 g assortiment kerstomaten
  • 2 rabarberstengels
  • 2 sjalotten
  • handvol spinazie
  • 200 g feta
  • wijnazijn
  • olijfolie

Kruiden

  • handvol munt
  • handvol basilicum
  • oregano
  • peper en zout

Bewaren

1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Bereiding

RABARBER IS EEN GROENTE EN GEEN FRUIT!
Maar eentje met een unieke smaak. Rabarber wordt vooral gebruikt voor jam, confituur en gebakbereidingen maar is dus ook heerlijk in combinatie met tomaten, rodekool en zoete aardappel… De groene stengels smaken vrij zuur, de rode stengels smaken een stuk zoeter

  • 1Was de tomaatjes en snijd ze in twee of vier.
  • 2 Schil de rabarber en snijd hem in fijne schijfjes.
  • 3 Snijd ook de sjalotten in fijne ringen.
  • 4Was de spinazie en snijd hem in fijne sliertjes.
  • 5Versnipper wat munt en basilicum.
  • 6Voeg alles in een grote kom samen en meng er de verbrokkelde feta onder.
  • 7Besprenkel met wijnazijn en olie en kruid goed met peper, zout en oregano.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in