Categorieën

recepten: Wok met krielaardappelen 

Wok met krielaardappelen

Ingrediënten

  • krielaardappelen (3 à 4 per persoon)
  • olijfolie
  • olijfolie
  • 4 wortelen
  • 150 g kerstomaten
  • 1 broccoli
  • 200 g sluimererwten
  • 200 ml kokosroom
  • vijftal lente-uitjes
  • 150 g champignons

Kruiden

  • 1 teentje knoflook
  • handvol basilicum
  • chilipoeder
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen in de koelkast

Combi

Liever wat kip? Bak eerst wat kipblokjes in de wokpan en voeg nadien je groenten toe.

Bereiding

  • 1Kook de krielaardappelen in gezouten water tot ze net niet gaar zijn.
  • 2 Laat ze wat afkoelen en snijd ze in plakjes.
  • 3Neem een grote wokpan, verhit de olie en fruit een geperst teentje knoflook.
  • 4Schil en snijd de wortelen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de warme olie, laat even aanstoven.
  • 5Halveer de kerstomaten en voeg ze toe.
  • 6Snijd de broccoli in kleine roosjes, voeg ze samen met de ongekookte sluimererwten en schenk de kokosroom over de groenten.
  • 7Kruid met het fijngesneden basilicum en de droge kruiden en laat op een zacht vuurtje sudderen.
  • 8Snijd de lente-uitjes en champignons en voeg ze als laatste, samen met de krielaardappelen toe.
  • 9Meng alles goed en laat nog even sudderen.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in