recepten: Wok met krielaardappelen
20 minuten
- reacties
Ingrediënten
- krielaardappelen (3 à 4 per persoon)
- olijfolie
- olijfolie
- 4 wortelen
- 150 g kerstomaten
- 1 broccoli
- 200 g sluimererwten
- 200 ml kokosroom
- vijftal lente-uitjes
- 150 g champignons
Kruiden
- 1 teentje knoflook
- handvol basilicum
- chilipoeder
- peper en zout
Bewaren
2 dagen in de koelkastCombi
Liever wat kip? Bak eerst wat kipblokjes in de wokpan en voeg nadien je groenten toe.Bereiding
- 1Kook de krielaardappelen in gezouten water tot ze net niet gaar zijn.
- 2 Laat ze wat afkoelen en snijd ze in plakjes.
- 3Neem een grote wokpan, verhit de olie en fruit een geperst teentje knoflook.
- 4Schil en snijd de wortelen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de warme olie, laat even aanstoven.
- 5Halveer de kerstomaten en voeg ze toe.
- 6Snijd de broccoli in kleine roosjes, voeg ze samen met de ongekookte sluimererwten en schenk de kokosroom over de groenten.
- 7Kruid met het fijngesneden basilicum en de droge kruiden en laat op een zacht vuurtje sudderen.
- 8Snijd de lente-uitjes en champignons en voeg ze als laatste, samen met de krielaardappelen toe.
- 9Meng alles goed en laat nog even sudderen.