Categorieën

recepten: Rodebietenhummus 

Rodebietenhummus

Ingrediënten

  • 2 kleine rode bieten
  • 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt)
  • 1 eetlepel tahin
  • olijfolie
  • ½ limoen

Kruiden

  • handvol koriander
  • gember 3 cm
  • nootmuskaat
  • zout en peper

Bewaren

maximaal 3 dagen in de koelkast, in een goed afsluitbaar glazen potje

Bereiding

Werk je liever met gedroogde kikkererwten, dan laat je ze het best een nachtje weken. Op die manier zetten de erwten uit. Voorgekookte kikkererwten die je in blik of potjes koopt, hoeft je niet meer te weken.

  • 1Verwarm de oven op 160°
  • 2Schil je bietjes en snij in grove stukken.
  • 3Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en rooster ze 30 à 40 min gaar.
  • 4Koken kan uiteraard ook, maar dan verlies je helaas voedzame stoffen.
  • 5Mix de kikkererwten, de bietjes, de koriander, de tahin,een scheutje olie en het sap van een halve limoen in je blender/keukenrobot.
  • 6Schil en rasp de gember, voeg deze samen met de droge kruiden toe en mix alles nogmaals tot een smeuïge pasta.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in