recepten: Witlof-spinazielasagne
30 minuten + 30 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 6 à 8 witlofstronken
- 250 g champignons
- olijfolie
- 700 g spinazie
- 2 avocado’s
- 250 g ricotta
- lasagnevellen
- gruyère
- mozzarella
Kruiden
- handvol basilicum
- oregano
- peper en zout
- paprikapoeder
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Leg na elke laag groenten enkele sneetjes gedroogde ham.Bereiding
Verrassende combinaties, witlof, spinazie en avocado.. gedurfd? zeker weten!, Lekker? Absoluut!
- 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2Snijd de sjalotten en het witlof fijn en de champignons in fijne plakjes
- 3Fruit in wat olijfolie.
- 4Voeg de spinazie toe en stoof heel kort mee tot wanneer de blaadjes beginnen te slinken.
- 5 Kruid met fijngesneden verse basilicum, oregano, peper en zout.
- 6Zodra de groenten klaar zijn, laat je ze goed uitlekken.
- 7Plet de avocado’s samen met de ricotta en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
- 8Neem een ovenschotel, vet deze wat in en vul eerst met een laagje lasagnevellen.
- 9Smeer daarop een laagje ricotta-avocadomengsel en leg daarop een groentelaagje, vervolgens terug een laagje lasagnevellen.
- 10Herhaal dit steeds en werk af met een laagje gruyèrekaas en enkele plakjes mozzarella.
- 11Deze schotel mag een dertigtal minuutjes in een voorverwarmde oven tot de pastavellen gaar zijn en een heerlijk goudbruin kaaskorstje zichtbaar wordt.