Categorieën

recepten: Witlof-spinazielasagne 

Witlof-spinazielasagne

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 6 à 8 witlofstronken
  • 250 g champignons
  • olijfolie
  • 700 g spinazie
  • 2 avocado’s
  • 250 g ricotta
  • lasagnevellen
  • gruyère
  • mozzarella

Kruiden

  • handvol basilicum
  • oregano
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Leg na elke laag groenten enkele sneetjes gedroogde ham.

Bereiding

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2Snijd de sjalotten en het witlof fijn en de champignons in fijne plakjes
  • 3Fruit in wat olijfolie.
  • 4Voeg de spinazie toe en stoof heel kort mee tot wanneer de blaadjes beginnen te slinken.
  • 5 Kruid met fijngesneden verse basilicum, oregano, peper en zout.
  • 6Zodra de groenten klaar zijn, laat je ze goed uitlekken.
  • 7Plet de avocado’s samen met de ricotta en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  • 8Neem een ovenschotel, vet deze wat in en vul eerst met een laagje lasagnevellen.
  • 9Smeer daarop een laagje ricotta-avocadomengsel en leg daarop een groentelaagje, vervolgens terug een laagje lasagnevellen.
  • 10Herhaal dit steeds en werk af met een laagje gruyèrekaas en enkele plakjes mozzarella.
  • 11Deze schotel mag een dertigtal minuutjes in een voorverwarmde oven tot de pastavellen gaar zijn en een heerlijk goudbruin kaaskorstje zichtbaar wordt.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in