Categorieën

recepten: Rodekoolsoep 

Rodekoolsoep

Ingrediënten

  • 1 rodekool
  • 2 zoete appels
  • 3 liter groentebouillon
  • olijfolie

Kruiden

  • 4 cm gember
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bewaren

3 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Bereiding

RODEKOOL
Rodekool lijkt misschien wel een winterse groente, maar
niets is minder waar. Er bestaat immers ook een zomerse
rodekool: iets lichter van kleur en zachter van smaak.

  • 1Snijd de rodekool in dunne sliertjes.
  • 2Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  • 3Stoof rodekool en appels in wat groentebouillon gaar.
  • 4Neem een andere grote pot, verhit een beetje olijfolie en fruit de geraspte gember.
  • 5Voeg hier de gestoofde rodekool, de appels en de rest van de groentebouillon aan toe.
  • 6Kruid de soep met peper, zout en nootmuskaat.
  • 7Mix alles tot een gladde soep.
Print het recept

Nog meer recepten

Een reactie achterlaten

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.