recepten: Rodekoolsoep
40 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 1 rodekool
- 2 zoete appels
- 3 liter groentebouillon
- olijfolie
Kruiden
- 4 cm gember
- nootmuskaat
- peper en zout
Bewaren
3 dagen, goed afgesloten in de koelkastBereiding
RODEKOOL
Rodekool lijkt misschien wel een winterse groente, maar
niets is minder waar. Er bestaat immers ook een zomerse
rodekool: iets lichter van kleur en zachter van smaak.
- 1Snijd de rodekool in dunne sliertjes.
- 2Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- 3Stoof rodekool en appels in wat groentebouillon gaar.
- 4Neem een andere grote pot, verhit een beetje olijfolie en fruit de geraspte gember.
- 5Voeg hier de gestoofde rodekool, de appels en de rest van de groentebouillon aan toe.
- 6Kruid de soep met peper, zout en nootmuskaat.
- 7Mix alles tot een gladde soep.