recepten: Granola bars
30 minuten en 30 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 150 g assortiment noten
- 2 eieren
- 2 eetlepels speltmeel
- ½ eetlepel bakpoeder
- 100 g gedroogde vruchten
- 200 g havervlokken
- 50 g zaden naar keuze
- 5 eetlepels honing
- water
- pure chocolade
Bewaren
BEWAREN maximaal 5 dagen, in een koekjestrommel in de koelkastBereiding
- 1Verwarm de oven voor op 160 °C
- 2Doe de noten in je keukenrobot en hak ze fijn of kleiner.
- 3Klop de eieren en meng er het speltmeel en het bakpoeder goed onder.
- 4Neem een mengkom, doe er de noten, de gedroogde vruchten, de havervlokken, de zaden, de honing, een scheutje water en het eiermengsel in.
- 5Meng grondig.
- 6Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel het noten- mengsel over de schaal en duw goed aan.
- 7Zet een vijftiental minuten in de oven.
- 8Rasp of snijd wat chocoladeschilfers.
- 9Neem de ovenschaal en verdeel de chocolade er gelijkmatig over.
- 10Zet nog 2 minuutjes in de oven.
- 11Laat voldoende afkoelen.
- 12Zet gerust even in de koelkast zodat de chocolade weer krokant wordt.