Categorieën

recepten: Quinoa met Provençaalse groenten 

Quinoa met Provençaalse groenten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 250 g kerstomaten
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 300 g quinoa
  • 125 g gemengde olijven
  • 200 g feta

Kruiden

  • knoflook
  • handvol tijm
  • oregano
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Bak kippen- of kalkoenblokjes goudbruin en meng ze onder deze Provençaalse groenteschotel.

Bereiding

Dit gerechtje kun je naar hartenlust zelf combineren, bijvoorbeeld met zoete aardappel of pompoen in de winter.

  • 1Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2Snijd de courgette in blokjes.
  • 3Snijd ook de aubergine en de paprika’s in blokjes.
  • 4Versnipper de knoflook en de ui en halveer de tomaatjes.
  • 5Meng al je fijngesneden groenten in een ovenschotel met de verse en de droge kruiden, een scheutje balsamicoazijn en olijfolie.
  • 6Zet alles ongeveer 25 minuten in de oven en rooster tot de groenten lichtbruin en gaar zijn.
  • 7Schep ze regelmatig om.
  • 8Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 9Haal je ovenschotel uit de oven en meng de quinoa onder de geroosterde groenten.
  • 10Voeg indien nodig nog wat zout, peper en olijfolie toe.
  • 11Snijd de olijven in fijne ringen en verdeel deze onder de groenten.
  • 12Schep de quinoa en de groenten in een brede schaal en brokkel de feta erover en dien warm op.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in