recepten: Quinoa met Provençaalse groenten
30 minuten + 25 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 250 g kerstomaten
- balsamicoazijn
- olijfolie
- 300 g quinoa
- 125 g gemengde olijven
- 200 g feta
Kruiden
- knoflook
- handvol tijm
- oregano
- cayennepeper
- paprikapoeder
- peper en zout
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Bak kippen- of kalkoenblokjes goudbruin en meng ze onder deze Provençaalse groenteschotel.Bereiding
Dit gerechtje kun je naar hartenlust zelf combineren, bijvoorbeeld met zoete aardappel of pompoen in de winter.
- 1Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2Snijd de courgette in blokjes.
- 3Snijd ook de aubergine en de paprika’s in blokjes.
- 4Versnipper de knoflook en de ui en halveer de tomaatjes.
- 5Meng al je fijngesneden groenten in een ovenschotel met de verse en de droge kruiden, een scheutje balsamicoazijn en olijfolie.
- 6Zet alles ongeveer 25 minuten in de oven en rooster tot de groenten lichtbruin en gaar zijn.
- 7Schep ze regelmatig om.
- 8Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 9Haal je ovenschotel uit de oven en meng de quinoa onder de geroosterde groenten.
- 10Voeg indien nodig nog wat zout, peper en olijfolie toe.
- 11Snijd de olijven in fijne ringen en verdeel deze onder de groenten.
- 12Schep de quinoa en de groenten in een brede schaal en brokkel de feta erover en dien warm op.