Categorieën

recepten: Granola 

Granola

Ingrediënten

  • 150 g noten naar keuze
  • 200 g havervlokken
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zaden naar keuze
  • 5 eetlepels honing
  • water
  • 150 g gedroogde vruchten

Kruiden

  • zout
  • kaneel (optioneel)

Bewaren

1 week, in een goed afgesloten glazen pot

Bereiding

Heerlijk als ontbijt, gecombineerd met yoghurt en fruitdressings.

  • 1Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • 2Halveer de noten of mix ze wat fijner.
  • 3Doe de havervlokken samen met de noten, de pitten en de zaden in een grote kom en meng.
  • 4Doe enkele eetlepels honing in een klein kommetje (ik neem er een vijftal, maar heb je het graag zoeter, neem dan wat extra).
  • 5Voeg een eetlepel water, een snuifje zout en als laatste een flinke scheut olijfolie toe.
  • 6Meng goed en roer dit onder de droge ingrediënten.
  • 7Verdeel het mengsel op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  • 8Wie van kaneel houdt, strooit dit rijkelijk over de granola.
  • 9Zet alles een veertigtal minuten in de oven op 160 °C. Roer de granola elke 10-15 minuten om
  • 10Laat voldoende afkoelen.
  • 11Wanneer de granola afgekoeld is, maak je hem goed los en meng je de gedroogde vruchten eronder
  • 12Bewaar je granola in een goed afgesloten pot.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in