recepten: Granola
40 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 150 g noten naar keuze
- 200 g havervlokken
- 50 g pompoenpitten
- 50 g zaden naar keuze
- 5 eetlepels honing
- water
- 150 g gedroogde vruchten
Kruiden
- zout
- kaneel (optioneel)
Bewaren
1 week, in een goed afgesloten glazen potBereiding
Heerlijk als ontbijt, gecombineerd met yoghurt en fruitdressings.
- 1Verwarm de oven voor op 160 °C.
- 2Halveer de noten of mix ze wat fijner.
- 3Doe de havervlokken samen met de noten, de pitten en de zaden in een grote kom en meng.
- 4Doe enkele eetlepels honing in een klein kommetje (ik neem er een vijftal, maar heb je het graag zoeter, neem dan wat extra).
- 5Voeg een eetlepel water, een snuifje zout en als laatste een flinke scheut olijfolie toe.
- 6Meng goed en roer dit onder de droge ingrediënten.
- 7Verdeel het mengsel op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- 8Wie van kaneel houdt, strooit dit rijkelijk over de granola.
- 9Zet alles een veertigtal minuten in de oven op 160 °C. Roer de granola elke 10-15 minuten om
- 10Laat voldoende afkoelen.
- 11Wanneer de granola afgekoeld is, maak je hem goed los en meng je de gedroogde vruchten eronder
- 12Bewaar je granola in een goed afgesloten pot.