Meestal gebruik je maar een klein stukje van de gemberwortel voor je hele gerecht. Wat doe je dan met de rest van de gember? Het is zonde om hem te laten liggen en uiteindelijk te moeten weggooien. Hieronder enkele makkelijke bewaartips.

In de koelkast.

Wikkel de gember in een stuk keukenpapier en stop hem in een afgesloten plastic zakje. Bewaar het zakje in de koelkast. Op deze manier kan je de gember ongeveer 2 à 3 weken bewaren.

In de diepvries.

Ja hoor, gember kan je perfect in de diepvries bewaren en zo gaat hij nog maandenlang mee.

Snijd de gember in stukjes  en verpak de gember goed in een plastic zakje dat je kan afsluiten. Zo voorkom je dat er veel smaak verloren gaat. Het bevroren stuk gember kan je zo gebruiken in je thee of raspen, je hoeft hem zelf niet te ondooien!

Je kan de wortel ook in zijn geheel invriezen. Heb je wat nodig, dan haal je de wortel uit de diepvries en rasp je wat van de bevroren wortel af. Het restant gaat nadien terug de vriezer in.

Of je kan ook de gember van tevoren raspen. Vries de geraspte gember in kleine porties in. Zo kan je telkens een bevroren portie  gember toevoegen aan je gerecht .