recepten: Fris komkommersoepje
20 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 200 g Griekse yoghurt
- citroen
Kruiden
- handvol munt
- 1 chilipeper
- chilipoeder
- peper en zout
Bewaren
2 dagen, in de koelkastCombi
Voor de visliefhebbers: serveer dit soepje met wat vers gepelde garnaaltjes.Bereiding
- 1Schil de komkommer en snijd hem in de lengte door.
- 2Verwijder de zaadlijsten met een lepel.
- 3Snijd de komkommer in stukken.
- 4Snijd de chilipeper in stukjes (verwijder eerst de pitjes).
- 5Doe de stukken komkommer, de yoghurt, de fijngesneden munt en de chilipeper in een kom.
- 6Gebruik een staafmixer om de ingrediënten te pureren tot een soep.
- 7Voeg nu wat citroensap, wat peper en zout en eventueel wat extra chilipoeder toe om op smaak te brengen.
- 8Zet koud.