recepten: Quinoa met broccoli en rodebietenchips
40 minuten en 15 minuten in de oven en 20 minuten onder de grill
- reacties
Ingrediënten
- 200 g quinoa
- 1 broccoli
- olijfolie
- 2 rode bieten
- tiental zongedroogde tomaatjes
- 1 sjalot
Kruiden
- gember (3 cm)
- peper en zout
- komijn
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Deze salade is heel goed combineerbaar met rosbief of gebakken kip.Bereiding
Graag een lekkere dressing erbij? Combineer dan met de limoen-koriandervinaigrette.
- 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
- 3Bekleed je grillplaat met bakpapier.
- 4Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- 5Ook de steel van de broccoli is eetbaar.
- 6Haal de onderste 2 cm eraf, schil de stronk en snijd hem in kleine stukjes.
- 7Doe de broccolistukjes in een grote kom, besprenkel met een flinke scheut olijfolie en rasp de gember erbij.
- 8Kruid met peper en zout, meng alles goed door elkaar en verspreid de broccolistukjes daarna over de bakplaat.
- 9Stapel ze niet op elkaar, maar leg ze naast elkaar op de bakplaat.
- 10Bak de broccolistukjes ongeveer 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn en bovenaan of aan de randjes een goudbruin korstje krijgen.
- 11Houd de broccoliroosjes de laatste 10 minuten goed in de gaten want het kan soms heel snel gaan!
- 12Haal eventueel kleinere stukjes broccoli er al eerder uit.
- 13Schil de bietjes en snijd ze met de mandoline in dunne plakjes.
- 14Doe de plakjes in een kom.
- 15Voeg wat komijn toe en meng door elkaar.
- 16Verdeel de rode biet over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- 17Bak de bietenplakjes ongeveer 15 tot 20 minuten op 150 °C.
- 18Zodra ze een beetje krullen, draai je ze om. Laat nadien afkoelen.
- 19Voeg de zongedroogde tomaatjes, de broccoli en de fijngesneden sjalot bij de quinoa en dresseer met de bietenchips.