Categorieën

recepten: Quinoa met broccoli en rodebietenchips 

Quinoa met broccoli en rodebietenchips

Ingrediënten

  • 200 g quinoa
  • 1 broccoli
  • olijfolie
  • 2 rode bieten
  • tiental zongedroogde tomaatjes
  • 1 sjalot

Kruiden

  • gember (3 cm)
  • peper en zout
  • komijn

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Deze salade is heel goed combineerbaar met rosbief of gebakken kip.

Bereiding

Graag een lekkere dressing erbij? Combineer dan met de limoen-koriandervinaigrette.

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
  • 3Bekleed je grillplaat met bakpapier.
  • 4Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • 5Ook de steel van de broccoli is eetbaar.
  • 6Haal de onderste 2 cm eraf, schil de stronk en snijd hem in kleine stukjes.
  • 7Doe de broccolistukjes in een grote kom, besprenkel met een flinke scheut olijfolie en rasp de gember erbij.
  • 8Kruid met peper en zout, meng alles goed door elkaar en verspreid de broccolistukjes daarna over de bakplaat.
  • 9Stapel ze niet op elkaar, maar leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • 10Bak de broccolistukjes ongeveer 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn en bovenaan of aan de randjes een goudbruin korstje krijgen.
  • 11Houd de broccoliroosjes de laatste 10 minuten goed in de gaten want het kan soms heel snel gaan!
  • 12Haal eventueel kleinere stukjes broccoli er al eerder uit.
  • 13Schil de bietjes en snijd ze met de mandoline in dunne plakjes.
  • 14Doe de plakjes in een kom.
  • 15Voeg wat komijn toe en meng door elkaar.
  • 16Verdeel de rode biet over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 17Bak de bietenplakjes ongeveer 15 tot 20 minuten op 150 °C.
  • 18Zodra ze een beetje krullen, draai je ze om. Laat nadien afkoelen.
  • 19Voeg de zongedroogde tomaatjes, de broccoli en de fijngesneden sjalot bij de quinoa en dresseer met de bietenchips.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in