Categorieën

recepten: Zoeteaardappelburgers 

Zoeteaardappelburgers

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • olijfolie
  • 1 kop groene linzen
  • 1 tomaat
  • panko

Kruiden

  • handvol basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • chilipeper
  • peper en zout
  • komijn

Bewaren

2 dagen in de koelkast of vries je burgers in

Bereiding

Heerlijk met de komkommer-muntdressing

  • 1Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • 2Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  • 3Leg de aardappelblokjes op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie, peper, zout en komijn en rooster een twintigtal minuten gaar in de oven.
  • 4Breng de linzen in zout water aan de kook. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • 5Plet in een grote kom de zoete aardappel, de linzen, het versnipperde basilicum, de fijngesneden chilipeper, het geperste teentje knoflook, de tomaat, peper en zout.
  • 6Meng goed onder elkaar en maak er voorzichtig burgertjes van.
  • 7Bestrooi met wat panko en laat minstens een uurtje in de koelkast rusten.
  • 8Leg de burgers op de BBQ en bak ze ongeveer 5 minuten aan elke kant.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in