Categorieën

recepten: Limoen-koriandervinaigrette 

Limoen-koriandervinaigrette

Ingrediënten

  • 60 ml limoensap (ca. 3 limoenen)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 6 eetlepels olijfolie

Kruiden

  • handvol koriander
  • 1 theelepel venkelzaadjes
  • peper en zout

Bewaren

maximaal 2 dagen in de koelkast, in een goed afsluitbaar glazen potje

Bereiding

KORIANDER
Er zijn veel mensen die de smaak van (verse) koriander niet kunnen waarderen. ‘You love it or you hate it’. Gebruik korianderblaadjes altijd vers. Gedroogde korianderblaadjes hebben weinig aroma. Als je de verse korianderblaadjes vlak voor gebruik even in koud water onderdompelt, behouden ze langer hun aroma.

  • 1Doe het limoensap, de venkelzaadjes, de honing, de rodewijnazijn, de korianderblaadjes, de olijfolie, peper en zout in een blender en mix alles.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in