recepten: Limoen-koriandervinaigrette
10 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 60 ml limoensap (ca. 3 limoenen)
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 6 eetlepels olijfolie
Kruiden
- handvol koriander
- 1 theelepel venkelzaadjes
- peper en zout
Bewaren
maximaal 2 dagen in de koelkast, in een goed afsluitbaar glazen potjeBereiding
KORIANDER
Er zijn veel mensen die de smaak van (verse) koriander niet kunnen waarderen. ‘You love it or you hate it’. Gebruik korianderblaadjes altijd vers. Gedroogde korianderblaadjes hebben weinig aroma. Als je de verse korianderblaadjes vlak voor gebruik even in koud water onderdompelt, behouden ze langer hun aroma.
- 1Doe het limoensap, de venkelzaadjes, de honing, de rodewijnazijn, de korianderblaadjes, de olijfolie, peper en zout in een blender en mix alles.