recepten: Spinaziesoep met munt
30 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 2 witte uien
- olijfolie
- 3 liter groentebouillon
- 600 g verse spinazie
- ½ citroen
- Griekse yoghurt (optioneel)
Kruiden
- 2 knoflooktenen
- 1 chilipeper
- handvol munt
- handvol peterselie
- handvol koriander
- nootmuskaat
- zout en peper
Bewaren
3 dagen, goed afgesloten in de koelkastBereiding
Serveertip: schenk er een scheutje yoghurt over en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
- 1Snijd de uien, knoflook en chilipeper en fruit ze een tiental minuten.
- 2Hak de verse kruiden fijn en voeg toe.
- 3Giet de groentebouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- 4Voeg de spinazie toe en kook deze 2 minuten tot het blad net slinkt.
- 5Voeg het citroensap toe samen met een snuifje noot- muskaat, zout en peper.
- 6Indien je graag wat meer muntsmaak hebt, voeg dan nog wat extra muntblaadjes toe.
- 7Gebruik een staafmixer om je soep te pureren.