Categorieën

recepten: Spinaziesoep met munt 

Spinaziesoep met munt

Ingrediënten

  • 2 witte uien
  • olijfolie
  • 3 liter groentebouillon
  • 600 g verse spinazie
  • ½ citroen
  • Griekse yoghurt (optioneel)

Kruiden

  • 2 knoflooktenen
  • 1 chilipeper
  • handvol munt
  • handvol peterselie
  • handvol koriander
  • nootmuskaat
  • zout en peper

Bewaren

3 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Bereiding

Serveertip: schenk er een scheutje yoghurt over en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

  • 1Snijd de uien, knoflook en chilipeper en fruit ze een tiental minuten.
  • 2Hak de verse kruiden fijn en voeg toe.
  • 3Giet de groentebouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • 4Voeg de spinazie toe en kook deze 2 minuten tot het blad net slinkt.
  • 5Voeg het citroensap toe samen met een snuifje noot- muskaat, zout en peper.
  • 6Indien je graag wat meer muntsmaak hebt, voeg dan nog wat extra muntblaadjes toe.
  • 7Gebruik een staafmixer om je soep te pureren.
Print het recept

Nog meer recepten

Een reactie achterlaten

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.