Categorieën

recepten: Olijfbroodje 

Olijfbroodje

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 60 g amandelmeel
  • 80 g boekweitmeel
  • 4 eetlepels sesamzaadjes en/of andere zaadjes
  • olijfolie
  • 100 g zwarte en groene olijven
  • 1 ui
  • ½ theelepel natriumbicarbonaat voor voeding
  • 4 eetlepels pompoenpitten

Kruiden

  • zout

Bewaren

4 dagen, in aluminium- of huishoudfolie in de koelkast

Bereiding

  • 1Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2Klop de eieren samen met de amandelmelk zachtjes los.
  • 3Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, de zaadjes en een scheutje olijfolie toe en roer alles goed glad.
  • 4Snijd de olijven en de ui fijn en voeg deze samen met een snuifje zout en het natriumbicarbonaat toe.
  • 5Vet een cakevorm in en schenk het beslag erin.
  • 6 Werk af met pompoenpitten.
  • 7Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in