recepten: Olijfbroodje
20 minuten + 30 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 3 eieren
- 100 ml amandelmelk
- 60 g amandelmeel
- 80 g boekweitmeel
- 4 eetlepels sesamzaadjes en/of andere zaadjes
- olijfolie
- 100 g zwarte en groene olijven
- 1 ui
- ½ theelepel natriumbicarbonaat voor voeding
- 4 eetlepels pompoenpitten
Kruiden
- zout
Bewaren
4 dagen, in aluminium- of huishoudfolie in de koelkastBereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°.
- 2Klop de eieren samen met de amandelmelk zachtjes los.
- 3Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, de zaadjes en een scheutje olijfolie toe en roer alles goed glad.
- 4Snijd de olijven en de ui fijn en voeg deze samen met een snuifje zout en het natriumbicarbonaat toe.
- 5Vet een cakevorm in en schenk het beslag erin.
- 6 Werk af met pompoenpitten.
- 7Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.