Categorieën

recepten: Groentetorentje met champignonsaus 

Groentetorentje met champignonsaus

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 100 g olijven
  • 200 g zongedroogde tomaten
  • handvol pijnboompitten
  • olijfolie
  • Griekse yoghurt (eventueel)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • mozzarella
  • 200 g bruine paddenstoelen
  • 1 ui
  • sojaroom

Kruiden

  • 1 chilipeper
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Graag wat extra kaas erbij? Voorzie je groentetorentje in het midden van een laagje fetakaas. Toch liever wat vlees? Bak lamskroon goudbruin en serveer deze met wat champignonsaus en één groentetorentje.

Bereiding

  • 1Kook de zoete aardappels gaar in wat gezouten water.
  • 2Maak ondertussen de pesto: voeg olijven, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, chilipeper, olie, peper en zout samen in de blender en mix alles tot een glad beslag.
  • 3Pureer de zoete aardappel samen met de pesto.
  • 4 Voeg eventueel wat Griekse yoghurt toe om de puree wat smeuïger te maken.
  • 5Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • 6Snijd de paprika’s in grote stukken, besprenkel met olijfolie en leg ze 30 minuten met het vel naar boven in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn.
  • 7Laat afkoelen en verwijder het vel. Snijd de paprika’s in stukken.
  • 8Snijd de courgette en de aubergine in fijne plakjes en bak deze in olijfolie.
  • 9Kruid met Provençaalse kruiden. Laat ze voldoende uitlekken.
  • 10Neem een ovenplaat en zet je hoge voedselringen erop. Begin onderaan met een laagje zoete-aardappelpuree.
  • 11Daarboven enkele courgetteplakjes, vervolgens de aubergine, paprikastukjes en eindig met wat courgette en een plakje mozzarella.
  • 12Vul per persoon een tot twee ringen.
  • 13 Verwijder de ringen en plaats de gerechtjes 15 tot 20 minuten onder de grill, tot wanneer er een heerlijk kaaskorstje zichtbaar is.
  • 14Maak ondertussen de champignonsaus. Borstel de champignons proper en snijd ze in plakjes.
  • 15Fruit de ui, voeg de champignons toe en laat deze goudbruin worden.
  • 16 Voeg peper en zout en wat Provençaalse kruiden toe en roer regelmatig om.
  • 17 Voeg op het einde enkele scheutjes sojaroom toe en laat nog even sudderen.
  • 18Serveer je groentetorentje met de champignonsaus.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in