Categorieën

recepten: Zoete-aardappelhummus 

Zoete-aardappelhummus

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt)
  • 1 eetlepel tahin
  • olijfolie
  • handvol koriander
  • 1 à 2 teentjes knoflook

Kruiden

  • komijn
  • paprikapoeder
  • zout en peper

Bewaren

maximaal 3 dagen in de koelkast, in een goed afsluitbaar glazen potje

Bereiding

TAHIN
Tahin, ook wel tahini genoemd, is een pasta gemaakt van sesamzaad. Tahin is verkrijgbaar in elke supermarkt. Je kunt de tahin niet alleen gebruiken in hummus, maak er gerust ook eens een dressing mee.

  • 1Schil en kook je zoete aardappels in gezouten water gaar.
  • 2Voeg de kikkererwten, de zoete aardappels, verse en droge kruiden, de tahin en een scheutje olie samen in je blender en mix tot een glad beslag.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in