recepten: Zoete-aardappelhummus
20 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels
- 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt)
- 1 eetlepel tahin
- olijfolie
- handvol koriander
- 1 à 2 teentjes knoflook
Kruiden
- komijn
- paprikapoeder
- zout en peper
Bewaren
maximaal 3 dagen in de koelkast, in een goed afsluitbaar glazen potjeBereiding
TAHIN
Tahin, ook wel tahini genoemd, is een pasta gemaakt van sesamzaad. Tahin is verkrijgbaar in elke supermarkt. Je kunt de tahin niet alleen gebruiken in hummus, maak er gerust ook eens een dressing mee.
- 1Schil en kook je zoete aardappels in gezouten water gaar.
- 2Voeg de kikkererwten, de zoete aardappels, verse en droge kruiden, de tahin en een scheutje olie samen in je blender en mix tot een glad beslag.