Categorieën

recepten: Cannelloni met butternutpompoen 

Cannelloni met butternutpompoen

Ingrediënten

  • 1 butternutpompoen
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels ricotta
  • room met weinig vet of sojaroom
  • cannelloni (2 à 3 per persoon)
  • gruyèrekaas

Kruiden

  • handvol tijm
  • handvol basilicum
  • handvol oregano
  • peper en zout
  • chilipoeder

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Rol rond het cannellonibuisje wat gedroogde ham

Bereiding

  • 1Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2Snijd de pompen in stukken en verwijder de zaden en de schil.
  • 3Besprenkel met olijfolie, kruid met verse tijmtakjes, peper en zout.
  • 4Zet 30 tot 60 minuten in de oven, tot de stukken goed zacht zijn.
  • 5Snijd de rode ui en stoof deze in wat olie.
  • 6Voeg het gare pompoenvlees aan de ui toe, samen met de ricotta. Kruid met een beetje chilipoeder.
  • 7Mix alles tot een glad beslag.
  • 8Doe de room, verse basilicum, verse oregano, peper, zout en wat chilipoeder in je blender en mix alles.
  • 9Vul de cannelloni met pompoen en leg ze in een ovenschotel.
  • 10Overgiet met de kruidenroom en werk af met gruyèrekaas.
  • 11Zet alles een halfuurtje in de oven.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in