recepten: Cannelloni met butternutpompoen
30 minuten en 2x30 min in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 1 butternutpompoen
- olijfolie
- 1 rode ui
- 4 eetlepels ricotta
- room met weinig vet of sojaroom
- cannelloni (2 à 3 per persoon)
- gruyèrekaas
Kruiden
- handvol tijm
- handvol basilicum
- handvol oregano
- peper en zout
- chilipoeder
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Rol rond het cannellonibuisje wat gedroogde hamBereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Snijd de pompen in stukken en verwijder de zaden en de schil.
- 3Besprenkel met olijfolie, kruid met verse tijmtakjes, peper en zout.
- 4Zet 30 tot 60 minuten in de oven, tot de stukken goed zacht zijn.
- 5Snijd de rode ui en stoof deze in wat olie.
- 6Voeg het gare pompoenvlees aan de ui toe, samen met de ricotta. Kruid met een beetje chilipoeder.
- 7Mix alles tot een glad beslag.
- 8Doe de room, verse basilicum, verse oregano, peper, zout en wat chilipoeder in je blender en mix alles.
- 9Vul de cannelloni met pompoen en leg ze in een ovenschotel.
- 10Overgiet met de kruidenroom en werk af met gruyèrekaas.
- 11Zet alles een halfuurtje in de oven.