recepten: Komkommer-muntdressing
15 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 komkommer
Kruiden
- handvol munt
- 1 teentje knoflook
- handvol koriander
- komijn
- chilipoeder
- peper en zout
Bewaren
maximaal 2 dagen in de koelkast, in een goed afsluitbaar glazen potjeBereiding
KOMKOMMER
Komkommers bewaar je het best op een koele, donkere plaats buiten de koelkast. In de koelkast verliezen ze hun stevigheid.
- 1Meng de yoghurt met de droge kruiden en met de gehakte muntblaadjes.
- 2Pers het teentje knoflook uit.
- 3Rasp de helft van de komkommer, doe dit in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het vocht er een beetje uitlopen.
- 4Snijd de rest van de komkommer in kleine blokjes.
- 5Doe de uitgelekte geraspte komkommer door de yoghurt en roer goed door, voeg ook de kleine blokjes komkommer toe.
- 6Serveer met gehakte blaadjes koriander