Categorieën

recepten: Selderij-posteleinsalade 

Selderij-posteleinsalade

Ingrediënten

  • viertal selderijstengels
  • 2 sjalotten
  • olijfolie
  • rodewijnazijn
  • 3 eetlepels zure room
  • 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt)
  • 2 rode pompelmoezen
  • handvol postelein
  • 2 eetlepels kappertjes

Kruiden

  • handvol bieslook
  • handvol koriander
  • peper en zout

Bewaren

1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Toch zin in wat vlees? Combineer met een gebraden lams- kroontje of gebraden kip.

Bereiding

  • 1Was de selderij, schil de stengels met een dunschiller, snijd ze in heel fijne reepjes en dan in kleine blokjes.
  • 2Snipper de sjalotten en de bieslook fijn en meng onder de selderij.
  • 3Meng er meteen een scheut olijfolie, een scheutje rodewijnazijn en de zure room onder en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Zet alles koud.
  • 5Verhit olijfolie in een pan en pof de kikkererwten.
  • 6Versnipper de koriander en meng deze onder de warme kikkererwten.
  • 7Verwijder de schil en snijd de rode pompelmoezen in kleine stukjes.
  • 8Was de postelein. Voeg postelein, selderij, kappertjes, kikker- erwten en pompelmoesstukjes samen en meng onder elkaar.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in