recepten: Selderij-posteleinsalade
30 minuten
- reacties
Ingrediënten
- viertal selderijstengels
- 2 sjalotten
- olijfolie
- rodewijnazijn
- 3 eetlepels zure room
- 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt)
- 2 rode pompelmoezen
- handvol postelein
- 2 eetlepels kappertjes
Kruiden
- handvol bieslook
- handvol koriander
- peper en zout
Bewaren
1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Toch zin in wat vlees? Combineer met een gebraden lams- kroontje of gebraden kip.Bereiding
- 1Was de selderij, schil de stengels met een dunschiller, snijd ze in heel fijne reepjes en dan in kleine blokjes.
- 2Snipper de sjalotten en de bieslook fijn en meng onder de selderij.
- 3Meng er meteen een scheut olijfolie, een scheutje rodewijnazijn en de zure room onder en breng op smaak met peper en zout.
- 4 Zet alles koud.
- 5Verhit olijfolie in een pan en pof de kikkererwten.
- 6Versnipper de koriander en meng deze onder de warme kikkererwten.
- 7Verwijder de schil en snijd de rode pompelmoezen in kleine stukjes.
- 8Was de postelein. Voeg postelein, selderij, kappertjes, kikker- erwten en pompelmoesstukjes samen en meng onder elkaar.