Categorieën

recepten: Pesto van radijsgroen 

Pesto van radijsgroen

Ingrediënten

  • groen van 2 bosjes radijzen
  • sap van ½ limoen
  • olijfolie
  • handvol amandelen
  • 80 g Parmezaanse kaas

Bewaren

maximaal 4 dagen in de koelkast in een goed afsluitbaar potje

Bereiding

RADIJSGROEN
We hebben de gewoonte om de radijsbladeren weg te gooien in de veronderstelling dat die niet eetbaar zijn. Niets is dus minder waar! Je kunt het blad beschouwen als sla. De korte ‘haartjes’ die erop staan, wegen niet op tegen de lekkere, pittige koolsmaak.

  • 1Was het radijsloof en gebruik enkel de groene blaadjes.
  • 2Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde pesto.
  • 3Heb je het graag wat pittiger, voeg dan een lepel mosterd toe.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in