recepten: Komkommersalade met dille
20 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 1 bos radijsjes
- 1 rode ui
- 1 rode ui
- handvol cashewnoten
- handvol rozijnen
- 3 à 4 eetlepels zure room
- olijfolie
Kruiden
- handvol dille
- peper en zout
- 2 theelepels lavendel
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Combineer met gemarineerde en gebakken gamba’s en je hebt een heerlijk voorgerechtje of lichte lunch.Bereiding
LAVENDEL
Lavendel heeft heerlijk geurende, eetbare bloemen. Lavendel is dus niet alleen geschikt voor in je tuin of kleerkast. Ook in de keuken is het een echte aanrader! De paarse bloemetjes zijn zeer sterk van smaak. Verwerkt in koekjes, siroop, salades of dressings is de smaak erg aangenaam. Je kunt lavendel heel makkelijk online vinden en bestellen
- 1Schil de komkommers en snijd ze in de lengte middendoor.
- 2Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd de komkommers in halvemaantjes.
- 3Was de radijsjes en snijd ze in plakjes.
- 4Schil de ui en snijd hem in ringen.
- 5Voeg alles samen met de cashewnoten en de rozijnen.
- 6Kruid met peper en zout, lavendel en fijngesneden dille.
- 7Meng er de zure room en olijfolie onder.
- 8Zet koud.