Categorieën

recepten: Homemade curry 

Homemade curry

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 zoete paprika
  • 5 zongedroogde tomaatjes (niet op olie)
  • 1 limoen

Kruiden

  • 3 chilipepers
  • 6 knoflooktenen
  • gember (4 cm)
  • handvol koriander
  • komijn
  • kurkuma
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Bewaren

enkele weken, in een gesteriliseerd potje

Bereiding

Currypasta kun je heel goed invriezen, bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes, zodat je steeds kleine hoeveelheden kunt ontdooien.

  • 1Snijd de rode uien, de zoete paprika en de gedroogde tomaten in grove stukken.
  • 2 Verwijder de zaadlijst uit de chilipepers en snijd ze samen met de teentjes knoflook en de geschilde gember in stukjes.
  • 3 Doe alles met de zeste en het sap van een limoen in de blender.
  • 4Voeg ook de koriander en de droge kruiden toe.
  • 5Mix alles goed tot een gladde pasta.
  • 6Neem een droge pan en verhit de currypasta.
  • 7De verhitting zorgt ervoor dat alle smaken vrijkomen.
  • 8Bewaar de currypasta in een gesteriliseerd potje in je koelkast.
Print het recept

Nog meer recepten

Een reactie achterlaten

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in