recepten: Homemade curry
20 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 zoete paprika
- 5 zongedroogde tomaatjes (niet op olie)
- 1 limoen
Kruiden
- 3 chilipepers
- 6 knoflooktenen
- gember (4 cm)
- handvol koriander
- komijn
- kurkuma
- paprikapoeder
- peper en zout
Bewaren
enkele weken, in een gesteriliseerd potjeBereiding
Currypasta kun je heel goed invriezen, bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes, zodat je steeds kleine hoeveelheden kunt ontdooien.
- 1Snijd de rode uien, de zoete paprika en de gedroogde tomaten in grove stukken.
- 2 Verwijder de zaadlijst uit de chilipepers en snijd ze samen met de teentjes knoflook en de geschilde gember in stukjes.
- 3 Doe alles met de zeste en het sap van een limoen in de blender.
- 4Voeg ook de koriander en de droge kruiden toe.
- 5Mix alles goed tot een gladde pasta.
- 6Neem een droge pan en verhit de currypasta.
- 7De verhitting zorgt ervoor dat alle smaken vrijkomen.
- 8Bewaar de currypasta in een gesteriliseerd potje in je koelkast.