recepten: Pittige currysoep
30 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 1 selderij
- 5 wortelen
- 2 preistengels
- 2 uien
- olijfolie
- 2 à 3 eetlepels rodecurrypasta
- 3 liter groentebouillon
- kokosroom
- 250 g kastanjechampignons
- 100 g sojascheuten
- 6 lente-uien
Kruiden
- knoflook
- koriander
- kurkuma
- peper en zout
Bewaren
3 dagen, goed afgesloten in de koelkastBereiding
Liever geen currypasta uit een potje ? Misschien kan dit homemade currypasta receptje je wel bekoren.
- 1Snijd de selderij, wortelen, prei en ui in ringen.
- 2Verhit de olijfolie en roerbak de groenten in een hoge pan.
- 3Pers de knoflook.
- 4Meng enkele lepels rodecurrypasta, kurkuma, peper en zout onder de groenten en laat een vijftal minuten stoven.
- 5Voeg de groentebouillon en enkele scheutjes kokosroom toe en laat zachtjes 20 à 30 minuten koken.
- 6Snijd de champignons in plakjes en laat ze samen met wat sojascheuten de laatste 3 minuten meekoken (houd een handje soja opzij voor de topping).
- 7Kruid nog wat extra indien nodig.
- 8Spoel de lente-uitjes en snijd ze fijn.
- 9Voeg ze samen met de resterende sojascheuten en wat koriander toe alvorens te serveren