Categorieën

recepten: Pittige currysoep 

Pittige currysoep

Ingrediënten

  • 1 selderij
  • 5 wortelen
  • 2 preistengels
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 2 à 3 eetlepels rodecurrypasta
  • 3 liter groentebouillon
  • kokosroom
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 g sojascheuten
  • 6 lente-uien

Kruiden

  • knoflook
  • koriander
  • kurkuma
  • peper en zout

Bewaren

3 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Bereiding

Liever geen currypasta uit een potje ? Misschien kan dit homemade currypasta receptje je wel bekoren.

  • 1Snijd de selderij, wortelen, prei en ui in ringen.
  • 2Verhit de olijfolie en roerbak de groenten in een hoge pan.
  • 3Pers de knoflook.
  • 4Meng enkele lepels rodecurrypasta, kurkuma, peper en zout onder de groenten en laat een vijftal minuten stoven.
  • 5Voeg de groentebouillon en enkele scheutjes kokosroom toe en laat zachtjes 20 à 30 minuten koken.
  • 6Snijd de champignons in plakjes en laat ze samen met wat sojascheuten de laatste 3 minuten meekoken (houd een handje soja opzij voor de topping).
  • 7Kruid nog wat extra indien nodig.
  • 8Spoel de lente-uitjes en snijd ze fijn.
  • 9Voeg ze samen met de resterende sojascheuten en wat koriander toe alvorens te serveren
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in