Categorieën

recepten: Glaasjes mangosalsa met quinoa 

Glaasjes mangosalsa met quinoa

Ingrediënten

  • 50 g feta
  • 100 g quinoa
  • 1 rijpe mango
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • olijfolie
  • handvol rucola

Kruiden

  • 1 chilipeper
  • handvol koriander
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Bewaren

dadelijk serveren

Combi

Combineer met versnipperde gedroogde ham.

Bereiding

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2Snijd het fetablok in de lengte in plakjes van 1 cm en kruid rijkelijk met paprikapoeder
  • 3 Zet een kwartiertje in de oven en nadien onmiddellijk in de koelkast, zodat deze weer kan opstijven.
  • 4Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking
  • 5Schil de mango en snijd hem in hele kleine stukjes.
  • 6Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd hem fijn.
  • 7Voeg de mango en de chilipeper samen en doe er wat honing, fijngesneden korianderblaadjes, balsamicoazijn, een scheutje olie en wat peper en zout bij.
  • 8Meng goed onder elkaar en laat even rusten.
  • 9Snijd de rucola wat fijner en meng deze onder de quinoa.
  • 10Vul het glaasje onderaan met quinoa, doe er dan een laagje mangosalsa op en werk af met wat verbrokkelde feta.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in