recepten: Glaasjes mangosalsa met quinoa
20 minuten + 15 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 50 g feta
- 100 g quinoa
- 1 rijpe mango
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
- olijfolie
- handvol rucola
Kruiden
- 1 chilipeper
- handvol koriander
- paprikapoeder
- peper en zout
Bewaren
dadelijk serverenCombi
Combineer met versnipperde gedroogde ham.Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2Snijd het fetablok in de lengte in plakjes van 1 cm en kruid rijkelijk met paprikapoeder
- 3 Zet een kwartiertje in de oven en nadien onmiddellijk in de koelkast, zodat deze weer kan opstijven.
- 4Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking
- 5Schil de mango en snijd hem in hele kleine stukjes.
- 6Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd hem fijn.
- 7Voeg de mango en de chilipeper samen en doe er wat honing, fijngesneden korianderblaadjes, balsamicoazijn, een scheutje olie en wat peper en zout bij.
- 8Meng goed onder elkaar en laat even rusten.
- 9Snijd de rucola wat fijner en meng deze onder de quinoa.
- 10Vul het glaasje onderaan met quinoa, doe er dan een laagje mangosalsa op en werk af met wat verbrokkelde feta.