recepten: Courgettespaghetti met tomatentapenade
30 minuten en 10 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 3 à 4 courgettes
- olijfolie
- 1 rode ui
- 250 g champignons
- handvol kerstomaten
- 4 tomaten
- 200 g zongedroogde tomaatjes op olie
- 4 eetlepels ricotta
- 1 limoen
- sojaroom
- 100 g feta
Kruiden
- handvol basilicum
- handvol marjolein
- 1 chilipeper
- oregano
- peper en zout
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Zin in kip? Maak dan wat extra tapenade. Snijd de kippenborst open en vul die op met deze tapenade. Besprenkel met olijfolie en kippenkruiden en laat een twintigtal minuutjes garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180 °C
- 2Verwijder de zaadlijsten uit de courgettes.
- 3Snijd de courgettes in fijne spaghetti.
- 4Doe ze in een ovenschotel en besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper en zout.
- 5 Dek af met aluminiumfolie en zet ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C.
- 6Snijd de rode ui fijn en de champignons in plakjes.
- 7 Snijd de kerstomaatjes in kwartjes.
- 8Verhit olie in een pan en voeg alles toe.
- 9Kruid met wat oregano, peper en zout en bak goudbruin.
- 10Haal de courgette uit de oven en laat even uitlekken indien nodig.
- 11Voeg ze toe aan de champignons en roer zachtjes door elkaar.
- 12Laat nog heel even op een zacht vuurtje staan.
- 13Tomatentapenade:
- 14Snijd de verse tomaten in stukjes en voeg deze samen met de zongedroogde tomaatjes, de ricotta, het basilicum, de marjolein, de fijngesneden chilipeper, peper en zout en wat limoensap in je blender en mix alles tot een glad beslag.
- 15Verhit wat olijfolie in een hoge pan en voeg de tapenade en wat sojaroom toe.
- 16 Laat alles zachtjes opwarmen.
- 17Serveer de warme tapenade over je groentespaghetti, verbrokkel er eventueel wat feta overheen.