Categorieën

recepten: Aardappelschotel met rode curry en kokos 

Aardappelschotel met rode curry en kokos

Ingrediënten

  • 8 geschilde aardappels
  • olijfolie
  • tomaten
  • 4 preistengels
  • 4 dikke wortelen
  • 2 witte uien
  • 1 broccoli
  • kokosroom
  • 2 eetlepels rodecurrypasta
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 ei

Kruiden

  • handvol tijm
  • 1 chilipeper
  • handvol bieslook
  • oregano
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Roer wat gebakken kippengehak door je aardappels en groentjes. Of liever gebakken lamskoteletjes... met deze combinaties scoor je zeker!

Bereiding

  • 1Kook je aardappels in licht gezouten water gaar.
  • 2Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 3Verhit olijfolie in een pot.
  • 4Snijd de tomaten, prei, wortelen en uien in stukken en verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • 5Snijd ook de steel in stukjes. Voeg dit alles toe aan de olie en laat zachtjes stoven.
  • 6Giet wat kokosroom over je groenten.
  • 7Kruid met rodecurrypasta, verse tijm, oregano, versneden chilipeper (zaadjes verwijderd), peper en zout en laat zachtjes sudderen.
  • 8Maak ondertussen puree van je aardappels.
  • 9Maak deze heerlijk zacht door wat Griekse yoghurt en een eitje toe te voegen.
  • 10Versnipper wat bieslook in de puree.
  • 11Neem een ovenschaal, vul met een laagje puree en bedek met groenten.
  • 12Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in