We gooien helaas teveel van onze lekkere groenten weg. Jammer, want er zitten vaak eetbare en lekkere stukken bij.
BLOEMKOOL: de stam en de jonge malse blaadjes zijn volledig eetbaar. Ook heerlijk om mee in je soep te verwerken.
BROCOLLI: de roosjes eten we allemaal, maar wist je ook dat het binnenste van de stam en zelf de blaadjes eetbaar zijn. De stam is iets zoeter van smaak. Je kan ze koken door de schil ervan af te halen en ze in stukjes te snijden of ook heerlijk in je stoofpotje.
WORTEL: het wortelloof is eetbaar, heerlijk om te verwerken in je salade of er een pesto mee te maken.
RADIJS: het verse loof is, net zoals de radijsjes zelf, eetbaar. De blaadjes hebben een pittige smaak en kunnen perfect in een salade of pesto verwerkt worden. Van radijsjes kan je ook de peulen en de kiemen eten.
RODE BIET: van deze groente kan je ook het loof en de kiemen gebruiken. Het verse loof kan verwerkt worden in soepen en frisse salades of gestoofd zoals spinazie.
VENKEL: van de venkel kan je zowat alles eten: de knol, de stengel, het loof en ook de zaadjes zijn heerlijk in een vinaigrette bv. Verwerk de blaadjes in je salades en/of soepen.