Categorieën

recepten: Zomerse pastasalade 

Zomerse pastasalade

Ingrediënten

  • 400 g pasta naar keuze
  • 200 g kerstomaten
  • 1 zoete paprika
  • 4 lente-uitjes
  • handvol pijnboompitten
  • 2 handen rucola of gemengde sla
  • 100 g erwten (uit blik)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • mozzarellabolletjes
  • olijfolie
  • balsamicoazijn

Kruiden

  • handvol basilicum
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Serveer voor de vleeseters gebakken ribbetjes of kip aan ’t spit bij deze pastasalade. Ook heerlijk met een stukje vlees op de barbecue. Op heel warme dagen voeg je er kleine stukjes of bolletjes watermeloen aan toe voor een lekker verfrissende touch.

Bereiding

VOLDOENDE WATER
Hoe kun je voorkomen dat je pasta gaat kleven? Door voldoende water te gebruiken bij het koken. Kies dus een grote kookpot en vul ruimschoots met water zodat de pasta alle ruimte heeft om te zwellen. Zeker ook af en toe eens roeren! We zijn geneigd om na het afgieten pasta te laten schrikken in koud water. Dit doe je beter niet. Combineer je de pasta met een warme saus, roer er dan dadelijk na het afgieten een beetje van je saus doorheen. Bij de koude zomerse pastasalade meng je gewoon een scheutje van het kookwater onder de pasta en … gedaan met kleven!

  • 1Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, laat afkoelen
  • 2Snijd de kerstomaten in kwartjes en de zoete paprika en de lente-uitjes in fijne ringen.
  • 3Bak de pijnboompitten goudbruin.
  • 4Doe de pasta, de gesneden groenten, de pijnboompitten en de rucola samen in een grote kom.
  • 5Giet de erwtjes af en voeg ze samen met de kappertjes bij de pasta.
  • 6 Snijd de mozzarellabolletjes in tweeën en voeg ze toe.
  • 7Voeg enkele scheutjes olijfolie, balsamicoazijn, versnipperd basilicum en droge kruiden toe.
  • 8
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in