Categorieën

recepten: Wokgerechtje met sojascheuten en courgette 

Wokgerechtje met sojascheuten en courgette

Ingrediënten

  • groentebouillon of water
  • 300 g rijstnoedels
  • 2 courgettes
  • 4 grote wortelen
  • 250 g kastanjepaddenstoelen
  • olijfolie
  • 150 g sojascheuten
  • sojaroom

Kruiden

  • 2 teentjes knoflook
  • handvol koriander
  • kurkuma
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Combineer je rijstnoedels met gebakken scampi of kip.

Bereiding

  • 1Breng groentebouillon of water aan de kook.
  • 2 Als dit kookt, zet je de pot van het vuur.
  • 3Week de noedels er 2 minuten in en spoel onmiddellijk af onder koud water.
  • 4 Zo stop je het kookproces (kijk op de verpakking om de perfecte gaartijd van jouw noedels te kennen).
  • 5Snijd de courgettes en wortelen met de spiraalsnijder in fijne lange sliertjes (verwijder de zaadlijst na het snijden).
  • 6Snijd de paddenstoelen in plakjes.
  • 7Laat de wok heet worden op het vuur.
  • 8 Giet de olie in de wok en wacht even tot hij begint te dampen.
  • 9Pel de knoflook en snijd deze fijn. Voeg toe aan de hete olie en fruit even.
  • 10Voeg de courgettes en wortelslierten, de paddenstoelen en de sojascheuten toe.
  • 11Laat een tweetal minuten bakken en kruid met kurkuma, peper, zout en korianderblaadjes.
  • 12 Voeg sojaroom en de gare noedels toe en schep constant om.
  • 13Serveer onmiddellijk wanneer alles goed gemengd is.
Print het recept

Nog meer recepten

Een reactie achterlaten

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in