recepten: Wokgerechtje met sojascheuten en courgette
40 minuten
- reacties
Ingrediënten
- groentebouillon of water
- 300 g rijstnoedels
- 2 courgettes
- 4 grote wortelen
- 250 g kastanjepaddenstoelen
- olijfolie
- 150 g sojascheuten
- sojaroom
Kruiden
- 2 teentjes knoflook
- handvol koriander
- kurkuma
- peper en zout
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Combineer je rijstnoedels met gebakken scampi of kip.Bereiding
- 1Breng groentebouillon of water aan de kook.
- 2 Als dit kookt, zet je de pot van het vuur.
- 3Week de noedels er 2 minuten in en spoel onmiddellijk af onder koud water.
- 4 Zo stop je het kookproces (kijk op de verpakking om de perfecte gaartijd van jouw noedels te kennen).
- 5Snijd de courgettes en wortelen met de spiraalsnijder in fijne lange sliertjes (verwijder de zaadlijst na het snijden).
- 6Snijd de paddenstoelen in plakjes.
- 7Laat de wok heet worden op het vuur.
- 8 Giet de olie in de wok en wacht even tot hij begint te dampen.
- 9Pel de knoflook en snijd deze fijn. Voeg toe aan de hete olie en fruit even.
- 10Voeg de courgettes en wortelslierten, de paddenstoelen en de sojascheuten toe.
- 11Laat een tweetal minuten bakken en kruid met kurkuma, peper, zout en korianderblaadjes.
- 12 Voeg sojaroom en de gare noedels toe en schep constant om.
- 13Serveer onmiddellijk wanneer alles goed gemengd is.