Categorieën

recepten: Soep van geroosterde wortelen 

Soep van geroosterde wortelen

Ingrediënten

  • 1,5 kg (vergeten) wortelen
  • olijfolie
  • 1 peterseliewortel
  • 1 ui
  • 3 liter groentebouillon

Kruiden

  • rozemarijn
  • oregano
  • peper en zout

Bewaren

3 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Bereiding

TIP
Houd je van romige soepen, voeg dan wat kokosroom toe.

  • 1Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2Schil de wortelen, laat ze heel en leg ze op de bakplaat.
  • 3Kruid met oregano, peper en zout, besprenkel met olijfolie en leg er enkele takjes rozemarijn op.
  • 4 Rooster de wortelen 10 minuten in de oven, schep daarna alles eens om en rooster nog een 5 tot 10 minuten tot ze lichte schroeiplekjes vertonen.
  • 5Schil en snijd de peterseliewortel fijn.
  • 6 Fruit hem samen met de fijngesneden ui in hete olie.
  • 7Snijd de geroosterde wortelen in stukken en voeg toe.
  • 8Voeg de bouillon toe en laat nog ongeveer 20 minuten koken.
  • 9Mix alles tot een fijne soep en kruid nog wat bij met oregano, peper en zout.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in