recepten: Soep van geroosterde wortelen
20 minuten en 20 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 1,5 kg (vergeten) wortelen
- olijfolie
- 1 peterseliewortel
- 1 ui
- 3 liter groentebouillon
Kruiden
- rozemarijn
- oregano
- peper en zout
Bewaren
3 dagen, goed afgesloten in de koelkastBereiding
TIP : Heb jij liever een romige soep, voeg dan wat kokosroom toe.
- 1Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2Schil de wortelen, laat ze heel en leg ze op de bakplaat.
- 3Kruid met oregano, peper en zout, besprenkel met olijfolie en leg er enkele takjes rozemarijn op.
- 4 Rooster de wortelen 10 minuten in de oven, schep daarna alles eens om en rooster nog een 5 tot 10 minuten tot ze lichte schroeiplekjes vertonen.
- 5Schil en snijd de peterseliewortel fijn.
- 6 Fruit hem samen met de fijngesneden ui in hete olie.
- 7Snijd de geroosterde wortelen in stukken en voeg toe.
- 8Voeg de bouillon toe en laat nog ongeveer 20 minuten koken.
- 9Mix alles tot een fijne soep en kruid nog wat bij met oregano, peper en zout.