Categorieën

recepten: Snelle couscoussalade met pesto 

Snelle couscoussalade met pesto

Ingrediënten

  • 400 g couscous
  • olijfolie
  • 200 g kerstomaten
  • handvol pijnboompitten
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • ½ limoen
  • handvol spinazie of rucola

Kruiden

  • handvol basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Dit kun je perfect combineren met gemarineerde en gebakken kippenreepjes.

Bereiding

  • 1Giet kokend water op de couscous.
  • 2 Meng en laat 10 minuten zwellen.
  • 3 Voeg een scheutje olijfolie toe en roer goed door elkaar.
  • 4Laat afkoelen.
  • 5Snijd de tomaatjes in kwartjes.
  • 6Doe het basilicum, de pijnboompitten, de kaas, het teentje knoflook, het sap van een halve limoen, de spinazie of rucola, olijfolie, peper en zout in de blender en mix alles grondig.
  • 7Meng deze pesto, de couscous en de tomaatjes onder elkaar
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in