Categorieën

recepten: Samosa’s 

Samosa’s

Ingrediënten

  • 10-tal vellen filodeeg
  • 2 à 3 grote zoete aardappelen
  • 100 g erwten (diepvries)
  • 1 ui
  • Olijfolie

Kruiden

  • 1 rode chilipeper
  • 3 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • Handvol koriander
  • Garam masala
  • Peper en zout

Bewaren

Dadelijk op te eten

Combi

Combineer met gebakken spek of kip

Bereiding

Samosa is een lekkere Indiase snack, ideaal voor bij een gezellig aperitief momentje .

  • 1Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2Schil en kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water.
  • 3Laat de aardappelen afkoelen en pureer ze.
  • 4Snijd je gember en ui fijn. Ontdoe de chilipeper van zijn zaadjes en snijd fijn.
  • 5Verhit olijfolie in een kom. Doe er de gember, ui, chilipeper en geperste knoflook bij. En fruit alles.
  • 6Snijd koriander fijn en voeg toe samen met de erwtjes. Meng alles zachtjes onder elkaar. Breng wat op smaak met zout en peper. Laat even garen.
  • 7Meng je erwten zachtjes onder je aardappelpuree. Proef en indien nodig kruid je nog wat bij.
  • 8Schik de velletjes filodeeg op een werkvlak en snijd de lengte in 3.
  • 9Doe wat olijfolie in een kommetje. Neem een strookje filodeeg en strijk deze in met olie.
  • 10Leg onderaan een lepeltje van de puree. Vouw het deeg over de vulling naar boven toe zodat je driehoekjes krijgt. Neem dan de driehoekjes vast en rol nog verschillende keren naar boven toe. Strijk beide kanten in met wat olie.
  • 11Verdeel je driehoekjes over een bakplaat (bedekt met bakpapier). Laat ze zo’n 20 min bruinbakken in de oven.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in