Categorieën

recepten: Quinoasalade met geroosterde groenten 

Quinoasalade met geroosterde groenten

Ingrediënten

  • 2 paprika’s (gele en rode)
  • olijfolie
  • 4 zoete aardappels
  • 2 pomelo’s
  • 200 g quinoa
  • 200 g feta
  • Voor de marinade :
  • 8 eetlepels olie
  • 4 eetlepels balsamico
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel honing
  • tijm
  • knoflook
  • peper en zout

Kruiden

  • enkele munttakjes
  • 2 citroengrasstengels
  • peper en zout
  • komijn

Bewaren

1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Liever geen feta, maar een stukje vlees? Rosbief of gedroogde ham passen perfect bij deze salade.

Bereiding

Een Quinoasalade met lekkere combinaties en een frisse touch.

  • 1Snijd de paprika’s in grote stukken, besprenkel met olijfolie, zout en peper en zet ze een dertigtal minuten in de voorverwarmde oven op 190 °C.
  • 2Laat afkoelen en verwijder het vel.
  • 3 Snijd de paprika in kleinere stukken en maak de marinade.
  • 4Giet de marinade over de paprika’s en dek je kom af met aluminiumfolie.
  • 5 Zet deze enkel uren in de koelkast.
  • 6Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  • 7 Leg de aardappelblokjes op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie, peper, zout en komijn en rooster een twintigtal minuten gaar in de oven.
  • 8Schil de pomelo en laat hem in zijn geheel.
  • 9 Vul deze binnenin met munt en een takje citroengras.
  • 10 Zet de pomelo een vijftiental minuten in een oven van 180 °C.
  • 11 Doe het vruchtvlees in kleine stukjes. Verwijder indien nodig de harde vliesjes.
  • 12Kook de quinoa zoals vermeld op de verpakking en laat afkoelen
  • 13Voeg de quinoa, de zoete aardappelstukjes en de paprika’s samen, verbrokkel de feta erover en werk af met pomelostukjes.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in