recepten: Quinoasalade met geroosterde groenten
40 minuten en 30 minuten, 20 minuten, 15 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 2 paprika’s (gele en rode)
- olijfolie
- 4 zoete aardappels
- 2 pomelo’s
- 200 g quinoa
- 200 g feta
- Voor de marinade :
- 8 eetlepels olie
- 4 eetlepels balsamico
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel honing
- tijm
- knoflook
- peper en zout
Kruiden
- enkele munttakjes
- 2 citroengrasstengels
- peper en zout
- komijn
Bewaren
1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Liever geen feta, maar een stukje vlees? Rosbief of gedroogde ham passen perfect bij deze salade.Bereiding
Een Quinoasalade met lekkere combinaties en een frisse touch.
- 1Snijd de paprika’s in grote stukken, besprenkel met olijfolie, zout en peper en zet ze een dertigtal minuten in de voorverwarmde oven op 190 °C.
- 2Laat afkoelen en verwijder het vel.
- 3 Snijd de paprika in kleinere stukken en maak de marinade.
- 4Giet de marinade over de paprika’s en dek je kom af met aluminiumfolie.
- 5 Zet deze enkel uren in de koelkast.
- 6Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
- 7 Leg de aardappelblokjes op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie, peper, zout en komijn en rooster een twintigtal minuten gaar in de oven.
- 8Schil de pomelo en laat hem in zijn geheel.
- 9 Vul deze binnenin met munt en een takje citroengras.
- 10 Zet de pomelo een vijftiental minuten in een oven van 180 °C.
- 11 Doe het vruchtvlees in kleine stukjes. Verwijder indien nodig de harde vliesjes.
- 12Kook de quinoa zoals vermeld op de verpakking en laat afkoelen
- 13Voeg de quinoa, de zoete aardappelstukjes en de paprika’s samen, verbrokkel de feta erover en werk af met pomelostukjes.