Categorieën

recepten: Quinoasalade met geroosterde groenten 

Quinoasalade met  geroosterde groenten

Ingrediënten

  • 2 paprika’s (gele en rode)
  • olijfolie
  • 4 zoete aardappels
  • 2 pomelo’s
  • 200 g quinoa
  • 200 g feta
  • Voor de marinade :
  • 8 eetlepels olie
  • 4 eetlepels balsamico
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel honing
  • tijm
  • knoflook
  • peper en zout

Kruiden

  • enkele munttakjes
  • 2 citroengrasstengels
  • peper en zout
  • komijn

Bewaren

1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Liever geen feta, maar een stukje vlees? Rosbief of gedroogde ham passen perfect bij deze salade.

Bereiding

  • 1Snijd de paprika’s in grote stukken, besprenkel met olijfolie, zout en peper en zet ze een dertigtal minuten in de voorverwarmde oven op 190 °C.
  • 2Laat afkoelen en verwijder het vel.
  • 3 Snijd de paprika in kleinere stukken en maak de marinade.
  • 4Giet de marinade over de paprika’s en dek je kom af met aluminiumfolie.
  • 5 Zet deze enkel uren in de koelkast.
  • 6Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  • 7 Leg de aardappelblokjes op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie, peper, zout en komijn en rooster een twintigtal minuten gaar in de oven.
  • 8Schil de pomelo en laat hem in zijn geheel.
  • 9 Vul deze binnenin met munt en een takje citroengras.
  • 10 Zet de pomelo een vijftiental minuten in een oven van 180 °C.
  • 11 Doe het vruchtvlees in kleine stukjes. Verwijder indien nodig de harde vliesjes.
  • 12Kook de quinoa zoals vermeld op de verpakking en laat afkoelen
  • 13Voeg de quinoa, de zoete aardappelstukjes en de paprika’s samen, verbrokkel de feta erover en werk af met pomelostukjes.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in