Categorieën

recepten: Prinsessenbonensalade 

Prinsessenbonensalade

Ingrediënten

  • 600 g prinsessenbonen
  • olijfolie
  • 1 blik kikkererwten (240 g uitgelekt)
  • 1 preistengel
  • rodewijnazijn
  • ⅓ venkel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 lente-uitjes

Kruiden

  • handvol koriander
  • oregano
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Combineer met gebakken spekblokjes en de muntdressing

Bereiding

PRINSESSENBONEN
Tegenwoordig zijn – vooral de kleinere – prinsessenbonen vrijwel draadloos. Ontdraden is dus niet meer nodig. En ook de puntjes hoef je er in dat geval niet meer af te breken.

  • 1Kook of stoom de prinsessenbonen gaar en laat afkoelen.
  • 2Zorg ervoor dat ze nog wat krokant zijn.
  • 3Verhit olijfolie in de pan en laat de kikkererwten op een zacht vuurtje poffen.
  • 4Snijd de koriander fijn en voeg op het laatst toe aan de kikkererwten.
  • 5 Roer nog even om en laat afkoelen.
  • 6Was de prei en snijd hem in lange, dunne sliertjes.
  • 7 Doe die sliertjes in een kom, meng met wat rodewijnazijn, peper en zout en zet even opzij.
  • 8Snijd ook de venkel, paprika’s en lente-ui fijn. Voeg alle groenten samen en werk af met wat oregano.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in