recepten: Prinsessenbonensalade
20 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 600 g prinsessenbonen
- olijfolie
- 1 blik kikkererwten (240 g uitgelekt)
- 1 preistengel
- rodewijnazijn
- ⅓ venkel
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 lente-uitjes
Kruiden
- handvol koriander
- oregano
- peper en zout
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Combineer met gebakken spekblokjes en de muntdressingBereiding
PRINSESSENBONEN
Tegenwoordig zijn – vooral de kleinere – prinsessenbonen vrijwel draadloos. Ontdraden is dus niet meer nodig. En ook de puntjes hoef je er in dat geval niet meer af te breken.
- 1Kook of stoom de prinsessenbonen gaar en laat afkoelen.
- 2Zorg ervoor dat ze nog wat krokant zijn.
- 3Verhit olijfolie in de pan en laat de kikkererwten op een zacht vuurtje poffen.
- 4Snijd de koriander fijn en voeg op het laatst toe aan de kikkererwten.
- 5 Roer nog even om en laat afkoelen.
- 6Was de prei en snijd hem in lange, dunne sliertjes.
- 7 Doe die sliertjes in een kom, meng met wat rodewijnazijn, peper en zout en zet even opzij.
- 8Snijd ook de venkel, paprika’s en lente-ui fijn. Voeg alle groenten samen en werk af met wat oregano.