Categorieën

recepten: Pompoensalade 

Pompoensalade

Ingrediënten

  • 1 butternutpompoen
  • olijfolie
  • honing
  • 2 rode uien
  • 200 g quinoa
  • 150 g spinazie
  • rodewijnazijn

Kruiden

  • enkele takjes tijm
  • handvol koriander
  • peper en zout
  • chilipoeder

Bewaren

1 tot 2 dagen, goed afgesloten in je koelkast

Combi

Graag wat kaas bij deze salade? Zachte en harde geitenkazen zijn heel lekker bij pompoen.

Bereiding

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2Snijd de pompoen in stukken.
  • 3 De schil van de butternut is eetbaar, dus deze hoef je niet te verwijderen.
  • 4 Bedek je ovenplaat met bakpapier en de pompoenstukjes.
  • 5 Kruid ze met peper, zout en chilipoeder.
  • 6Besprenkel met olie en honing en leg enkele tijmtakjes op de pompoenstukjes.
  • 7Zet de ovenschotel een dertigtal minuutjes in de voorverwarmde oven, tot de pompoenstukjes heerlijk zacht zijn.
  • 8Pel de uien, besprenkel ze met olie en zet ze de laatste 15 minuten bij je pompoen in de oven.
  • 9Kook ondertussen de quinoa zoals vermeld op de verpakking en laat afkoelen.
  • 10Snijd de verse spinazie en wat koriander en verdeel dit onder de quinoa.
  • 11Kruid met peper en zout en meng wat olie en wijnazijn onder de salade.
  • 12Snijd de uien in ringen en de pompoenstukjes op de gewenste grootte en voeg ze toe.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in