recepten: Pompoensalade
30 minuten en 30 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 1 butternutpompoen
- olijfolie
- honing
- 2 rode uien
- 200 g quinoa
- 150 g spinazie
- rodewijnazijn
Kruiden
- enkele takjes tijm
- handvol koriander
- peper en zout
- chilipoeder
Bewaren
1 tot 2 dagen, goed afgesloten in je koelkastCombi
Graag wat kaas bij deze salade? Zachte en harde geitenkazen zijn heel lekker bij pompoen.Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2Snijd de pompoen in stukken.
- 3 De schil van de butternut is eetbaar, dus deze hoef je niet te verwijderen.
- 4 Bedek je ovenplaat met bakpapier en de pompoenstukjes.
- 5 Kruid ze met peper, zout en chilipoeder.
- 6Besprenkel met olie en honing en leg enkele tijmtakjes op de pompoenstukjes.
- 7Zet de ovenschotel een dertigtal minuutjes in de voorverwarmde oven, tot de pompoenstukjes heerlijk zacht zijn.
- 8Pel de uien, besprenkel ze met olie en zet ze de laatste 15 minuten bij je pompoen in de oven.
- 9Kook ondertussen de quinoa zoals vermeld op de verpakking en laat afkoelen.
- 10Snijd de verse spinazie en wat koriander en verdeel dit onder de quinoa.
- 11Kruid met peper en zout en meng wat olie en wijnazijn onder de salade.
- 12Snijd de uien in ringen en de pompoenstukjes op de gewenste grootte en voeg ze toe.