Categorieën

recepten: Platbroodje met ui en zongedroogde tomaatjes 

Platbroodje met ui en zongedroogde  tomaatjes

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 15-tal zongedroogde tomaatjes op olie
  • 200 g speltmeel
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bakpoeder of ½ theelepel zuiveringszout

Kruiden

  • Zout (snuifje)

Bewaren

2 dagen, goed verpakt in een broodzak of in een afsluitbaar plastic zakje

Combi

Serveer deze broodjes met een salade als topping en je hebt een heerlijke lunch.

Bereiding

Dit broodje kan uiteraard ook zonder tomaatjes en ui of enkel met een van beide ingrediënten. Of probeer ook zeker eens met fijngesneden olijfjes.

  • 1Snijd de ui en de zongedroogde tomaatjes heel fijn.
  • 2Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een vork.
  • 3Kneed met je handen tot er een deegbal ontstaat. Laat deze ongeveer 10 minuten rusten.
  • 4Je deeg mag niet kleven.
  • 5Indien je tomaatjes teveel vocht afscheiden, voeg nog wat bloem toe.
  • 6Bestuif je werkvlak en je deegroller met wat speltmeel, verdeel het deeg in kleinere stukjes.
  • 7Maak het deeg met je vingers dunner en rol het nadien uit met de deegroller tot een cirkel van de gewenste grootte.
  • 8Verhit een pannenkoekenpan op halfhoog vuur.
  • 9Gebruik geen olie of boter.
  • 10Bak als de pan heet is elk broodje 1 à 2 minuten langs elke zijde, tot het lichtjes gezwollen is.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in