Categorieën

recepten: Platbroodje met ricotta en verse vijgen 

Platbroodje met ricotta en verse vijgen

Ingrediënten

  • 6 tal vijgen
  • 1 doosje ricotta
  • scheutje honing

Kruiden

  • munt
  • lavendel
  • zout

Bewaren

Dadelijk op te eten

Combi

Heerlijk in combinatie met wat gedroogde ham.

Bereiding

Maak je graag je broodjes zelf dan kan je hier een receptje vinden.

  • 1Ontdoe een 3 tal vijgen van hun vruchtvlees.
  • 2Doe de ricotta in een kommetje en voeg het vruchtvlees toe.
  • 3Snij de munt fijn.
  • 4Voeg de munt, zout en wat honing toe je ricottaspread en meng goed door elkaar.
  • 5Snij de andere vijgen in fijne plakjes. De schil is eetbaar en hoef je niet te verwijderen.
  • 6Beleg het platbroodje met je vijgenspread en leg er je plakjes vijg op.
  • 7Werk ev af met wat lavendel en/of besprenkel nog met wat honing.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in