recepten: Pittige curryschotel
30 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 400 g rijst
- 5 wortelen
- 3 selderijstengels
- 3 preistengels
- 1 ui
- 2 rode paprika’s
- olijfolie
- kokosroom
- 2 à 3 eetlepels rode currypasta
- 1 blik kikkererwten (240 g uitgelekt)
Kruiden
- handvol koriander
- handvol basilicum
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Deze schotel kun je heel lekker combineren met scampi’s of kip.Bereiding
- 1Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
- 2Schil de wortelen en snijd ze in fijne plakjes.
- 3 Schil de selderij- stengels en snijd ze in fijne stukjes van 5 cm lang.
- 4 Was de prei en snijd hem in ringen.
- 5 Snijd ook de ui en de paprika’s in ringen.
- 6Neem een grote wokpan, verhit er olie in en voeg alle gesneden groenten en versnipperde verse kruiden toe, samen met het geperste teentje knoflook.
- 7 Roer zachtjes om.
- 8Voeg kokosroom en currypasta toe.
- 9 Kruid af met peper en zout en laat alles zachtjes gaar sudderen.
- 10Voeg net voor het einde de kikkererwten toe en laat nog even verder sudderen.