Categorieën

recepten: Pittige curryschotel 

Pittige  curryschotel

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 5 wortelen
  • 3 selderijstengels
  • 3 preistengels
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • olijfolie
  • kokosroom
  • 2 à 3 eetlepels rode currypasta
  • 1 blik kikkererwten (240 g uitgelekt)

Kruiden

  • handvol koriander
  • handvol basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Deze schotel kun je heel lekker combineren met scampi’s of kip.

Bereiding

  • 1Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
  • 2Schil de wortelen en snijd ze in fijne plakjes.
  • 3 Schil de selderij- stengels en snijd ze in fijne stukjes van 5 cm lang.
  • 4 Was de prei en snijd hem in ringen.
  • 5 Snijd ook de ui en de paprika’s in ringen.
  • 6Neem een grote wokpan, verhit er olie in en voeg alle gesneden groenten en versnipperde verse kruiden toe, samen met het geperste teentje knoflook.
  • 7 Roer zachtjes om.
  • 8Voeg kokosroom en currypasta toe.
  • 9 Kruid af met peper en zout en laat alles zachtjes gaar sudderen.
  • 10Voeg net voor het einde de kikkererwten toe en laat nog even verder sudderen.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in