recepten: Pestolasagne met tomatensaus
40 minuten en 30 & 15 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 6 tomaten
- olijfolie
- 1 sjalot
- kokosmelk of sojamelk
- 3 paprika’s
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 250 g champignons
- gemalen kaas
- mozzarella
- voor de pesto:
- 250 g zongedroogde tomaatjes op olie
- 100 g groene en zwarte olijven
- olijfolie
- handvol pijnboompitten
Kruiden
- 1 chilipeper
- handvol basilicum
- oregano
- peper en zout
- paprikapoeder
- enkele takjes rozemarijn
- 1 à 2 knoflooktenen
- handvol basilicum
- zout en peper
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Bak wat kippengehakt en leg na elk groentelaagje wat gehakt. Zo hebben ook de vleeseters een heerlijk gezond gerechtje.Bereiding
- 1Pikante verse tomatensaus: Snijd de tomaten en het sjalotje in blokjes. Verhit olijfolie en stoof het sjalotje en de tomaten.
- 2Voeg wat kokosmelk of sojamelk toe.
- 3Kruid met fijngesneden chilipeper (verwijder eerst de zaadjes), basilicum en oregano. Werk af met peper en zout.
- 4Mix het geheel met een staafmixer tot een glad sausje.
- 5Pesto: Doe alle ingrediënten van de pesto samen met de rozemarijnblaadjes, knoflook, basilicum en zout en peper in een blender.
- 6Draai het geheel tot een pasta.
- 7Verwarm de oven voor op 190 °C
- 8Snijd de paprika’s in grote stukken en verwijder de zaadlijsten.
- 9Leg ze op een bakplaat met het vel naar boven en besprenkel met olijfolie.
- 10Leg een dertigtal minuutjes in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn.
- 11Laat afkoelen en verwijder dan het vel van de paprika’s.
- 12Snijd de aubergine, courgette en champignons in fijne plakjes en bak ze in een hete pan met olijfolie
- 13Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- 14Vul een ovenschotel met de laagjes groenten.
- 15Wissel telkens af en breng tussen elk laagje een laagje pesto aan.
- 16Werk het bovenste laagje af met wat gemalen kaas en mozzarellaschijfjes.
- 17Zet je lasagne een tiental minuten in de oven op 180 °C en eventueel nog 5 minuten onder de grill.
- 18Schep voor het serveren de warme pikante tomatensaus over je lasagne.