Categorieën

recepten: Pestolasagne met tomatensaus 

Pestolasagne met tomatensaus

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • kokosmelk of sojamelk
  • 3 paprika’s
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 250 g champignons
  • gemalen kaas
  • mozzarella
  • voor de pesto:
  • 250 g zongedroogde tomaatjes op olie
  • 100 g groene en zwarte olijven
  • olijfolie
  • handvol pijnboompitten

Kruiden

  • 1 chilipeper
  • handvol basilicum
  • oregano
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 à 2 knoflooktenen
  • handvol basilicum
  • zout en peper

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Bak wat kippengehakt en leg na elk groentelaagje wat gehakt. Zo hebben ook de vleeseters een heerlijk gezond gerechtje.

Bereiding

  • 1Pikante verse tomatensaus: Snijd de tomaten en het sjalotje in blokjes. Verhit olijfolie en stoof het sjalotje en de tomaten.
  • 2Voeg wat kokosmelk of sojamelk toe.
  • 3Kruid met fijngesneden chilipeper (verwijder eerst de zaadjes), basilicum en oregano. Werk af met peper en zout.
  • 4Mix het geheel met een staafmixer tot een glad sausje.
  • 5Pesto: Doe alle ingrediënten van de pesto samen met de rozemarijnblaadjes, knoflook, basilicum en zout en peper in een blender.
  • 6Draai het geheel tot een pasta.
  • 7Verwarm de oven voor op 190 °C
  • 8Snijd de paprika’s in grote stukken en verwijder de zaadlijsten.
  • 9Leg ze op een bakplaat met het vel naar boven en besprenkel met olijfolie.
  • 10Leg een dertigtal minuutjes in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn.
  • 11Laat afkoelen en verwijder dan het vel van de paprika’s.
  • 12Snijd de aubergine, courgette en champignons in fijne plakjes en bak ze in een hete pan met olijfolie
  • 13Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  • 14Vul een ovenschotel met de laagjes groenten.
  • 15Wissel telkens af en breng tussen elk laagje een laagje pesto aan.
  • 16Werk het bovenste laagje af met wat gemalen kaas en mozzarellaschijfjes.
  • 17Zet je lasagne een tiental minuten in de oven op 180 °C en eventueel nog 5 minuten onder de grill.
  • 18Schep voor het serveren de warme pikante tomatensaus over je lasagne.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in