recepten: Pasta met spinazie en zongedroogde tomaatjes
30 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 400 g pasta naar keuze
- olijfolie
- 1 rode ui
- 100 g zongedroogde tomaatjes
- 250 g champignons
- sojaroom
- 700 g spinazie
Kruiden
- 1 teentje knoflook
- handvol dille
- paprikapoeder
- peper en zout
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Serveer met kaasschilfers. Visliefhebbers kunnen het gerecht met kabeljauw, mosseltjes of zalm combineren.Bereiding
- 1Breng gezouten water aan de kook, kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
- 2Neem een grote wokpan of pan, verhit de olijfolie.
- 3Snijd de rode ui en knoflook fijn en fruit in de olie.
- 4Zet het vuur wat zachter, snijd de tomaatjes in tweeën en voeg ze toe aan de ui.
- 5Roer even om.
- 6Snijd de champignons in fijne plakjes en voeg ze toe aan de ui en de tomaatjes.
- 7Voeg een scheutje sojaroom toe.
- 8Was de spinazie, laat uitlekken en voeg toe in de pan.
- 9Kruid met de fijngesneden dille, het paprikapoeder, peper en zout.
- 10Voeg nog een scheutje sojaroom toe en laat alles wat sudderen.
- 11Proef en kruid eventueel nog bij.
- 12Giet de pasta af, laat even uitlekken en voeg toe aan de groentjes.
- 13Voeg indien nodig het laatste beetje van de room toe en meng alles goed.
pasta met spinazie en zongedroogde tomaatjes is een zeer lekker schoteltje.Ik heb het klaargemaakt met stukjes kippefilet.
Dank je wel Marleen.