recepten: Pasta met paprikapesto
20 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 4 zoete paprika’s
- 2 gele paprika’s
- olijfolie
- handvol gepelde amandelnoten
- 80 g Parmezaanse kaas
- pasta naar keuze
Kruiden
- teentje knoflook
- handvol basilicum
- Provençaalse kruiden
- peper en zout
Bewaren
2 dagen in de koelkastCombi
Perfect te combineren met gerookte of gebakken zalm.Bereiding
PAPRIKA
Steek de paprika’s na het roosteren enkele minuten in een plastic zakje en bind het dicht. Laat de paprika’s vervolgens ongeveer 15 minuten afkoelen (tot lauwwarm). Daarna kun je de velletjes veel vlotter verwijderen.
- 1Verwarm de oven voor op 190 °C.
- 2Snijd de paprika’s in tweeën en besprenkel met olijfolie en Provençaalse kruiden.
- 3Leg ze 30 minuten met het vel naar boven in de oven, tot ze zwartgeblakerd zijn.
- 4Laat afkoelen en verwijder het vel.
- 5Rooster de amandelnoten.
- 6Doe de paprika’s, de amandelnoten, de kaas, de knoflook, het basilicum en olijfolie in je blender en mix tot een gladde, smeuïge massa.
- 7Breng op smaak met peper en zout.
- 8Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
- 9Giet af en meng de pesto eronder.
- 10Schep goed om en serveer met een blaadje basilicum.