recepten: Papillotten van groenten
20 minuten en 20 minuten op de grill
- reacties
Ingrediënten
- ⅓ bloemkool
- 1 groene paprika
- ½ courgette
- lente-uitjes
- 200 g kerstomaten
- 200 g feta
- 1 glas witte wijn
- aluminiumfolie
Kruiden
- handvol basilicum
- tijmtakjes
- peper en zout
Combi
Voor visliefhebbers is dit gerecht perfect te combineren met een stukje witvis in plaats van feta. Leg eerst de vis en dan de groentjes in de papillot en werk af met de witte wijn en de kruiden.Bereiding
TIP
Het is belangrijk om het pakketje goed dicht te vouwen zodat er geen lucht kan ontsnappen. Enkel zo kan het vocht in het pakketje beginnen te ‘koken’. Het pakketje zal zich dan tot een bolletje opblazen.
- 1Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de paprika in fijne ringen.
- 2Was de courgette, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes of schijfjes.
- 3. Versnipper de lente-uitjes en het basilicum. Halveer de tomaatjes.
- 4Verdeel alle groenten over de papillotten van aluminiumfolie.
- 5Verdeel wat feta over de zakjes en werk af met enkele takjes tijm en een scheutje witte wijn.
- 6 Kruid met peper en zout.
- 7Vouw de papillotten bovenaan dicht en laat zo een twintigtal minuutjes garen op de barbecue.