recepten: Lasagne met ricotta en tomaat
20 minuten en 30 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 3 paprika’s
- olijfolie
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 2 sjalotten
- 200 g ricotta
- pastavellen voor lasagne
- gemalen kaas
- mozzarella
Kruiden
- 1 chilipeper
- handvol basilicum
- peper en zout
- paprikapoeder
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Als je dit serveert als voorgerechtje kun je dit met een gemarineerde en gebakken gamba presenteren.Bereiding
Wil je dit gerecht als voorgerecht serveren, gebruik dan verse vellen lasagne en snijd ze in cirkels
(grootte afhankelijk van het formaat van je voedselring).
Werk volledig af zoals hierboven beschreven en verwijder de voedselring voor je de lasagne in de oven zet.
Serveer je minilasagne met wat rucola, aangemaakt met balsamicoazijn, olijfolie, kerstomaatjes, peper en zout.
- 1Verwarm de oven voor op 190 °C.
- 2Snijd de paprika’s in tweeën en besprenkel met olijfolie.
- 3Leg ze 30 minuten met het vel naar boven in de oven, tot ze zwartgeblakerd zijn.
- 4Laat afkoelen en verwijder het vel.
- 5Snijd de aubergine en de courgette in fijne plakjes en bak ze in een hete pan met olijfolie. Kruid met peper en zout.
- 6Snijd de tomaten en sjalotten in fijne stukjes, voeg ze aan de ricotta toe en meng alles onder elkaar.
- 7Voeg het fijngesneden basilicum en de chilipeper toe.
- 8Werk af met paprikapoeder, peper en zout.
- 9Vul een ovenschaal eerst met een laagje pastavellen, en leg er een laagje van een bepaalde groentesoort op
- 10Wissel tussen de pastavellen telkens af met een laagje groente en wat van het ricottamengsel.
- 11Werk het bovenste laagje af met wat gemalen kaas en mozzarellaschijfjes.
- 12Zet de lasagne een 30-tal minuten in de oven