Categorieën

recepten: Knapperige koolsalade 

Knapperige koolsalade

Ingrediënten

  • 250 g assortiment noten
  • honing
  • ½ rodekool
  • ½ Chinese kool
  • handvol rucola
  • 1 rode ui
  • 150 g olijven
  • 2 bloedsinaasappels
  • handvol rozijnen
  • harde Italiaanse kaas

Kruiden

  • handvol bieslook
  • kurkuma
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • komijn
  • peper en zout

Bewaren

1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Voeg aan je salade enkele plakjes gerookte heilbot toe!

Bereiding

Graag nog een dressing bij je salade? Rodekool en rode biet gaan heel goed samen.

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2Verdeel de noten op de bakplaat voorzien van bakpapier.
  • 3Besprenkel ze met honing en een scheutje water.
  • 4Kruid ze met kurkuma, paprika, chilipoeder en komijn.
  • 5Meng alles goed onder elkaar en karamelliseer ze een twintigtal minuten in de oven. Roer af en toe eens om.
  • 6Laat de noten afkoelen, maar meng ze tijdens het afkoelen regelmatig door elkaar zodat ze niet aan elkaar kleven.
  • 7Snijd de rodekool en de Chinese kool fijn met de mandoline.
  • 8Voeg deze samen met de rucola en de fijngesneden ui.
  • 9Snijd de olijven in schijfjes en voeg toe. Schil de bloedsinaasappels en snijd ze in stukjes.
  • 10Voeg ook de rozijnen en de sinaasappels toe aan je salade.
  • 11Voeg de afgekoelde noten, de versnipperde bieslook en wat peper en zout toe en meng goed onder elkaar.
  • 12Werk af met dunne schilfers Italiaanse kaas.
Print het recept

Nog meer recepten

Een reactie achterlaten

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in