recepten: Knapperige koolsalade
20 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 250 g assortiment noten
- honing
- ½ rodekool
- ½ Chinese kool
- handvol rucola
- 1 rode ui
- 150 g olijven
- 2 bloedsinaasappels
- handvol rozijnen
- harde Italiaanse kaas
Kruiden
- handvol bieslook
- kurkuma
- paprikapoeder
- chilipoeder
- komijn
- peper en zout
Bewaren
1 tot 2 dagen, goed afgesloten in de koelkastCombi
Voeg aan je salade enkele plakjes gerookte heilbot toe!Bereiding
Graag nog een dressing bij je salade? Rodekool en rode biet gaan heel goed samen.
- 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2Verdeel de noten op de bakplaat voorzien van bakpapier.
- 3Besprenkel ze met honing en een scheutje water.
- 4Kruid ze met kurkuma, paprika, chilipoeder en komijn.
- 5Meng alles goed onder elkaar en karamelliseer ze een twintigtal minuten in de oven. Roer af en toe eens om.
- 6Laat de noten afkoelen, maar meng ze tijdens het afkoelen regelmatig door elkaar zodat ze niet aan elkaar kleven.
- 7Snijd de rodekool en de Chinese kool fijn met de mandoline.
- 8Voeg deze samen met de rucola en de fijngesneden ui.
- 9Snijd de olijven in schijfjes en voeg toe. Schil de bloedsinaasappels en snijd ze in stukjes.
- 10Voeg ook de rozijnen en de sinaasappels toe aan je salade.
- 11Voeg de afgekoelde noten, de versnipperde bieslook en wat peper en zout toe en meng goed onder elkaar.
- 12Werk af met dunne schilfers Italiaanse kaas.